onsdag, april 20, 2011

Goda nyheter

Jag blir kvar i Sundsvall i sommar. Inte som journalist, men Sundsvall. Fick ett samtal under de 30 minuter som vi hade lärare (hade fritt grupparbete då läraren gick runt resten av tiden).. Enda stunden på hela dagen jag inte kunde svara. Men tio minuter senare ringde jag upp.
- Hej Rebecka, det är namn på Coop. Är du fortfarande intresserad av att jobba hos oss?
- Hej! Ja det är jag.
- Vad bra. Vi är intresserade av dig med..
- Vad roligt.
Sen skulle hon höra av sig mer efter påsken någon gång. Å, ett steg närmare ett jobb. För visst sa de att de skulle köra inviduella intervjuer efteråt..
- Blir det ingen mer intervju?
- Nej, nu kör vi!
Så nu ska jag lära känna Sundsvallsbor och se verkligheten! Jag trodde inte jag skulle bli så här glad över ett "vanligt" jobb. Men jo då. Jag hade nästan ställt in mig på att bo i det lilla rummet i Sollefteå, fler mil i från Gustav och där familjen börjar gå en på nerverna efter någon vecka. Missförstå mig inte, jag tycker jätte mycket om Petter, Josefin, Helena och Håkan. Men när man väl har flyttat hemifrån och vant sig med det så kan det bli ganska påfrestande att ha dem så nära inpå. En helg då, en vecka då och sen några telefonsamtal, men inte en hel sommar.
På tal om en helg då och då, i kväll går bussen till Sollefteå med mig och metodpraktikan. Men bäst av allt, min bärbara dator. Ska bli skönt att få ta med sin egen lilla datavärld med sig. Det är inte samma sak med någon annans dator. Det finns ingen dator i Sollefteå med indesign, mina diablogubbar finns inte, inte mina bilder, fc (skolans mail) är inte nedladdat och ja, ni vet själva hur det är.
Framför allt kommer jag kunna fortsätta svara på de gamla tentorna. Jag hörde av Ida i dag att hon inte läst mer något enstaka kapitel i metodpraktikan utan i stället lärt sig begrepp och saker på riktigt i stället (och klarat tentan). Så jag kör på det vinnande konceptet!
Men nu ska det packas!

Inga kommentarer: