torsdag, juli 02, 2009

Kabom!

Kabom! Idag har jag kraschat med min cykel. För er som har bra syne, förtroende för mig eller bra fantasi ser på bilderna hur snett mitt framdäck blev! Det är nu avskruvat och ska in på verkstan för riktning. Dubbelbottade fälgar, my as! Nog gick de att krascha de med...

Men jag tar det från början, efter jobbet idag skulle jag och Cheri svalka oss i älven. Så när jag slutat för dagen ringer jag henne, hon sitter på Diana tillsammans med Elias, Sofie och sin mamma. Så jag cyklar dit, tigger i mig lite pizza, kebab och strips. Eller tigger och tigger jag blev erbjuden att rensa lite tallrikar, hela tre stycken! Sen bestämmer vi att vi ska ses på komunparkerning där Elias bil med Cheris badkläder står. De tog bil och jag tog cykeln. Tänkte att jag skulle försöka komma dit för dem, men som ni förstår gick det inte så bra. När jag kommer ner mot parken måste jag väja för en tant som inte förstod att min försynta plingning betydde ur vägen! Hur som verkar inte helt okej att ha ett flera centimeter tjockt löst gruslager på asfalten. För det var precis vad jag hamnade i när jag var på väg om tanten. Mitt framdäck glider undan och rätt in i ett stålrörsstaket, jag far ner och skrapar upp några sår. Men mitt däck tog den största smällen.
Tanten blev jätte rädd, och frågade hur det gick med mig och förhörde sig om i fall det var hennes fel. Det sa jag att inte var, men visst, hade hon inte varit där hade jag inte behövt köra i gruset. Det är många faktorer som bidrar till en olycka. Sen berättade hon att hon inte cyklat på 20 år, just en lämplig tidpunkt att börja igen.

Behöver jag ens nämna att jag inte kom före bilen till parkeringen? Jag låste fast cykeln där, för den gick ju ändå inte att cykla på. Sen gick jag och Cheri iväg mot risön för vårt kvällsdopp. Efter en stunds solande och snack så bestämmer vi oss för att våga oss på vattnet.
Innan vi hunnit komma i, vilket tog sin lilla tid, kommer en Iranier och börjar stöta på oss. Han hade tips om hur vi skulle komma i, hur vi skulle simma, berättade om hur länge det var sommar i Iran, "trollade" med siffror och om pratade om sitt jobb. Dessutom tyckte han Sollefteå var en liten stad.
Han fattade inte Cheris tydliga vink om att det brukar vara lugnt och skönt.
Efter ett tag ropade någon kompis på honom och han var tvungen att ge sig. Han avslutade dock med att han ville att vi skulle komma och äta på hans restaurang
Vi får se hur det blir med den saken...

Sen blev det en promenad till Konsum och inhandlade lite onödiga nödvändigheter. Vi bestämde oss även för att ha en rolig lördagkväll tillsammans. Vilket vi ska planera mer imorgon.
På tal om imorgon, det är idag så jag borde ta och sova nu. Jobbar ju imorgon med och på fredag. Sen är jag ledig i helgen! Ska bli väldigt väldigt skönt!

Inga kommentarer: