söndag, april 06, 2008

Slitsam helg

Trött kommer bli den här helgens samlingsnamn. Inte nog med att jag hade högskoleprovet igår, idag hade jag de handikappade (utvecklingsstörda på olika nivåer) konfirmanderna. Vilket kan bli ganska krävande även om dom är snälla. Dessutom var vi bara halva ledarstyrkan idag. Måste säga att jag är lite besviken på din planering, Mathias, hade sett fram emot att få träffa dig en längre stund!
Först var vi i kyrkan på familjemässa, då döptes en av våra konfirmander. Sen var det tipspromenad för barnen och våra konfirmander till församlingsgården. Där fick alla duktiga "tipsar" ett pris; nyckelband eller ett litet kramdjur från ikea och varmkorv. Korv fick även vi andra också. Gott!
Inomhus fick vi saft och bulle. Därefter läste vi skapelseberättelsen, Eva och Adam och Noas ark ur barnens bibeln. Tur att vi inte har den vanliga bibeln med dem. Här är det i alla fall formulerat som de sagor de i själva verket är.
Sen fick de göra varsitt bokmärke med klistermärken och bokmärken. De tryckte då in så många märken det gick på sin lilla papperslapp!
Sen gick vi ner och "lekte" (de roade sig med att prova utklädningskläder) lite grann.
Därefter var äntligen dags att skicka hem dem och sen få fara hem själv också!
När jag kom var jag hel loj, frös och var jätte trött. Jag startade datorn och förpassade oss till sängen. Fördelen med en bärbar och att internetkabeln ännu inte sitter fast någonstans!
Sen dess har jag legat där, med undantag för middag och toabesök!
Har snackat med älskling och satt ihop ett bildspel av egyptenbilderna. Dock var jag dum och lat och gjorde det i windows moviemaker. Jag borde väl lärt mig bättre efter att ha "jobbat" med film!
Hur som ska jag se om den går att konvertera på något sätt. Någon som har ett tips?!

God natt

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jo... "lite" vet jag ju om film. Om du nu känner att du MÅSTE använda MovieMaker så finns det inställningar som åtminstone fixar till kvalitén i det.
Leta du en stund bara så... ;)

Anonym sa...

Pelle är en god vän till familjen, 61 år gammal och hur härlig som helst. Har alltid tyckt om honom, men aldrig sagt det, och nu när farfar dog så blev det så verklit att Pelle också kan dö så det var lika bra att säga det åt honom på en gång. :) Så, nu slipper du vara nyfiken. Kram