torsdag, april 24, 2008

Skola, skola.. Lov snart?

Ett tag sen jag skrev nu. Men jag förlåter mig själv. Har stressat riktigt mycket för att få Mindbooken, mitt projektarbete, nu sista tiden. Jag har hela tiden försök säga att vi skulle försöka bli klar en vecka för tidigt, men jag tror inte Cd höll med om det.
Vi har äntligen fått in bilder av de tre som inte dök upp då vi hade bokat studion. Alla texterna är skrivna. En del är någon mening längre än andra, men det är inte mycket att göra åt. Det skiljer ju inte så mycket ändå. I morgon ska vi redovisa den första utskriften för skolan, eller ja de som stannar till och kollar i alla fall. Förstår om inte så många utanför media uppskattar den. Den har ju en väldigt snäv målgruppp så, men å andra sidan har vår målgrupp varit minst sagt nyfikna. Det är nästan alltid någon som står bakom ryggen och kollar vad man gör eller står och bläddrar bland provutskrifterna. Visst det är kul att alla uppskattar det man gör, men det blir lite påfrestande också.. Sen försvinner den överrasknings effekten, men men..
Några små ändringar ska göras innan den massproduceras. Men jag måste säga att jag är rätt nöjd med den ändå. Även om det har varit roligt att göra den ska det bli skönt att det snart är över. Man har haft den hängande över sig hela läsåret nu, det har alltid funnits små detaljer att snygga till, vilket det säkert lär göra när den är klar också. Blir någonting någonsin perfekt?
Sen har vi också haft nationellt prov i svenska b den här veckan. Jag skrev en debattartikel om vad som är rätt och fel att publicera i tidningar (och massmedia). Det gick ganska bra. Men jag kan lova att den blivit åtminstone fem gånger bättre om jag fått skriva framför en dator! Jag fick skriva om den tre gånger innan jag var någorlunda nöjd med platserna på meningarna! Det finns ingen som skriver för hand numera, inte längre texter i alla fall. De texter som ändå skrivs förhand brukar oftast renskrivas på dator!
Det är dessutom skolans fel att jag skriver bättre på dator. I nian (och innan dess) skrev jag alltid för hand. Jag hade alltid med mig både min dagbok och ett anteckningsblock som jag skrev en berättelse i. Men när jag började ettan dög inte papper och penna längre. Alla skrivuppgifter skulle lämnas in dataskrivna!
Jag tycker man borde fått skriva nationella på dator. Dessutom inser jag inte varför man inte kan få provet som en inlämningsuppgift i stället. Att alla som läser svenska b ska vara på "skrivhumör" och ha inspiration vid samma tillfälle är en knäpp tanke!
Men det där skolverket har sina idéer. Om det är lika virrigt i deras huvuden som på deras hemsida tycker jag synd om dem!
Matten har jag också insett att jag verkligen måste försöka klara av nu, regeringens fina regler ställer till det annars. Men det har ändå gått bättre den senaste tiden nu. Jag ska göra några gamla nationella prov och se var mina kunskaper brister..
Men nu är det dags för lite mer underbart skoljobb..
Fucera på det positiva, imorgon är det innebandykupp, på onsdag kommer Gustav hem och torsdag och fredag är man ledig!

Inga kommentarer: