måndag, februari 13, 2012

Stum och opera

I dag hände något som aldrig hänt mig tidigare. I slutet på en ganska lång telefonintervju försvann min röst och då menar jag inte att den blev låg eller bara en viskning. Nej, helt borta. Jag rörde på munnen och pratade, men det kom inget ljud, inte ens en rostling!
Katapanik! Vad gör man. Jag vet inte. Som tur så var det en självgående pratare så på något sätt löste sig.
Nej fy. Så för att gardera mig i morgon har jag inhandlat fem olika sorter halstabletter. I dag gick en hel fischerman åt och jag drack flera liter te, åtminstone 2 liter och sedan någon liter vatten också.

Men förutom det har det gått rätt bra att jobba och i morgon kommer jag få breaka en spännande nyhet som kom fram i en intervju om en helt annan sak. Mer säger jag inte,dagensmedia.se, i morgonbitti alltså! Är rätt övertygande om att det blir en snackis och någon rad i kvällspressen.

För övrigt så har jag varit på min första opera, Tosca - eller Fascist Javisst, (som "storebror" David spelar dragspel (accordeon))i dag. Bara en sån sak, trettio meter ner i en gammal kärnkraftsreaktorhall på KTH (Kungliga tekniskahögskolan). Hade ingen aning om att opera kunde vara roligt. Trodde det var något som var döallvarligt. Fast å andra sidan, har man en kråka på hatten så.. Visst var det lite svårt att hänga med då jag inte kunde tyda alla ord de sjöng, men jag har inga opera-öron heller. Men det var en spännande föreställning med fina paralleller till nutida händelser, så som ihop blandning av  tv-underhållning och allvarliga demokratiska processer.
Miljön var helt perfekt för föreställningen. Dessvärre var den x antal trappsteg ner. Min träningsvärk sa aj aj och när jag med hjälp av armarna avlastade benen sa armarna och magmusklerna aj aj.
Det kanske ligger något i att man inte ska träna jättehårt efter att längre uppehåll.
Så jag gav kroppen ytterligare ett poäng mot träningsviljan (huvudet) då jag ställde in morgonpasset i morgon. Förhoppningsvis är jag tillräckligt frisk för att träna på kvällen. Men det avgörs i morgon.
Nu ska jag ta och äta semlan som min hyresvärd lämnat åt mig i kylskåpet och sen tänkte jag sova medan kroppen reparerar sig.

Inga kommentarer: