söndag, februari 05, 2012

Egna äventyr

I dag har villandet fortsatt. Jag blir lika förvånad vilket trevligt ställe Vilse är och på så många olika ställen det kan ligga på. Var jag än befinner mig tycks jag hitta dit. Det är ganska ironiskt att jag med mitt lokalsinne ska hitta rätt bland tunnelbanor, spårvagnar, bussar, pendeltåg och vanliga tåg. Men på något vis lyckas jag ta mig hit varje kväll. Helgen har varit jätteskön, om än kort. I går gjorde jag och Sandra stan. Jag kom fram till att det inte är bästa stället för shopping. Men det var kanske lika bra det med tanke på hur mycket jag hittade. I dag hade jag egna äventyr. När jag och Gustav var på semester för två år sedan hittade jag en trevlig klädaffär i Norrköping. Den finns i två upplagor här och mitt mål var att hitta en av dem. En fanns i Nacka forum. Lätt att komma i håg och dit borde det inte vara svårt att ta sig. In till centralen gick det bra, övning ger färdighet, men sen. Jag gick åt helt fel och hittade inte Nacka på tunnelbanekartan. Däremot fanns den på en specialkarta men med en tråkig gråfärg... Lika bra att erkänna sig besegrad. Jag frågade en kille i biljettkuren och han gav mig upplyste mig om att jag gått åt helt fel håll. Har ni hört den förut?
Till sist hamnade jag på en spårvagn som det stod Solsidan på. Jag som trodde det var ett påhittat namn för att solen alltid skiner på de rika.. Återigen fick jag känna mig som en bonde i stan, men vad gör väl det.
Efter några stationen står det Nacka. Nacka forum kan väl inte annat än ligga i Nacka, tänkte jag. Kliver av, följer strömmen (som visserligen bara bestod två-tre personer den här gången) och ser massa affärer! Jackpot!
Eller inte. Ingenstans finns min klädbutik. Till sist ger jag upp och frågar ett äldre par som ser ut att ha all tid i världen. "Oj, hade du tänkt gå dit". Svaret bådar inte gott, men jag får en riktning utpekad.
Det dröjer inte länge till jag frågar nästa gulliga tant. "Du ser ung och rask ut, det borde ta ungefär tjugo minuter". Jag har visserligen ingen aning, men är ganska övertygad om att jag inte gick rätt väg på en gång och att det tog betydligt längre tid. Men vad gör väl det, jag hittade ett berg att klättra över. Ett litet mesigt berg, men ändå lite ojämn mark under mina fötter!
Efter min bergsklättring hittade jag ett stort hus som det stod Nacka forum på. Men ingenstans bland alla skyltar fanns min affär. Vore det inte just typiskt.
Men jag var ganska kall och less på att gå så jag gick in och rakt in i gallerian ser jag vad jag letat efter!
600 kronor fattigare men en vinterjacka, ursköna jeans, två tröjor och liter underkläder rikare bestämmer jag mig att det är dags att handla lite mat och bege sig hem igen.
Det var betydligt lättare. Inte vilse en endaste gång.
Fick dessutom med mig en magisk tvål-schampo och något superbalsam från en superaffär på centralen.
När Ann och Daniel var och hälsade på innan jul lyckades Ann göra mig väldigt nyfiken på hennes schampo som låg i en plåtburk! Det ser ut som en rund tvål med massa skumt i sig och den är dessutom illgrön.
Balsamet är dock inte lika spännande, flytande och vanligt, fast ovanligt och dyrare än det på ica.

Inga kommentarer: