onsdag, juni 30, 2010

Fulöl, träning och maciritation

Är det okej att bli förbannad när man ser bilder som den här? Mannen på bilden är ingen att hylla. Även om han var skicklig så ska han inte hyllas och respekteras. Än mindre sitta som etikett på öl. Dumheter helt enkelt. Men italienarna verkar inte begripa bättre. Hade det inte blivit för dyrt hade jag slagit sönder dem en och en.

Jag har börjat gå igenom bilderna från Italien lite ikväll, men man hinner inte så himla mycket när man jobbar. Även om jag inte jobbar fulltid så jobbar jag tider som gör att jag inte kliver upp och utnyttjar morgontiden.. Hur som så har jag kommit igång rätt bra med träningen, jag har sprungit tre dagar av fyra och igår tog jag en promenad i stället. Träningsverk har jag fått också, främst i mina vader, men armarna har fått sig en törn de med. Nu är det slut på misshandel (latheten) av kroppen. Nu ska jag komma i form igen!
Vad som däremot är extremt irriterande är min ipod. Jag har varit "tillsammans" med mig i 1 ½ år, men inte har vi kommit så pass bra överens för det.. Jag har inte fattat hur jag ska göra playlist, hur jag ska lägga in ljudböcker så att de hamnar i kategorin "ljudböcker" eller hur jag ska lägga in en film. Framför allt stör det mig att mac inte vill anpassa sig efter rådande standardiseringar. Men man får väl vara glad att de vet vad usb är och inte hittat på något modell. Det är illa att jag som i fem år varit mediamupp/median ska störa mig på mac. Jag borde älska och hylla dem. Vilket jag också gjorde de tre första åren, men sen fick jag upp ögonen dels för ekonomi. De extra tusenlappar en dator av likvärdiga komponenter som en pc är en mac inte värd. Inte ens i statuspoäng. Tyvärr. Jag hade inte haft något emot en mac, men som sagt nu är jag mest irriterad på dem.

Nej, nu ska jag sluta blogga och snacka vidare med lillebror som gör sin andra dag bakom ratten på en lastbil..! Tänk om jag också fått jobb inom det jag gick gymnasiet (media som sagt) direkt efter gymnasiet. Hade inte varit helt fel, fast skola är rätt kul ändå. På tal om skola, jag klarade sista kursen med! Så nu har jag 90 hp! Inte fy skit det inte. Som det ser ut just nu ser min journalistkarriär mörk ut, 19,1 ligger intagningen på sist jag kollade. Lite väl högt för mina 17,5... Däremot har de infört något nytt som heter meritpoäng som man kan få av språk och matte, så kanske att jag kan få lite mer poäng för min matte b och matte c. Men systemet är som vanligt tillräckligt krångligt så man varken vet ut eller in. Men med lite tur kan jag ta mig in via högskoleprovet, när jag kollade såg det ut att ligga på 0.7, vilket är vad jag har. Känns som om det kan vara värt att satsa på att damma av matten och lära sig lite svåra ord så kanske man kan ta sig in den vägen!
Men som sagt, samtal var det.

måndag, juni 28, 2010

Försovning men upprättning

Idag skulle jag nästan vilja kalla mig själv duktig, om det inte varit för min otroliga morgontrötthet. Men det blir så när man är kvällsmänniska. Jag satt och virkade medan jag kikade in snuttar från Viktoria och Daniels bröllop. Ja, då var det sagt. Ska jag säga att jag fällde en glädjetår också, eller får jag spö då? Daniels omtalade (åtminstone på de löpsedlar jag möter på jobbet) var otroligt vackert, speciellt då han tilltalade Viktoria direkt. Sen kollade jag lite på hyllningskonserten, på tok för mycket opera för min smak... I övrigt tyckte jag bröllopet verkade väldigt jobbigt och drygt. Så skulle jag inte vilja gifta mig, om jag nu ens kommer att gifta mig. På tok för mycket folk, förflyttningar hit och dit och turordningar...
Nej, nu ska jag sluta analysera och tråka ut er genom att berätta hur min extremt exklusiva dag har varit. Som sagt började den på tok för sent. Eller om man ska gå efter klockan så började den som sagt framför datorn... Jag tror jag tog mig ur sängen först vid kvart över tio, elva började jag jobba. Dessutom var jag tvungen att städa upp lite också. Jag och Tux har varit ensamma hemma nu över midsommar och det brukar kunna bli gnäll (av någon helt (o)förklarlig anledning) om huset ser ut som ett bombnedslag. Tux är ju inte speciellt hjälpsam då det gäller att städa, jag skulle till och med gå så långt som att kalla honom kontraproduktiv. Men så mycket städande hann jag som ni förstår inte med. Men jag lyckades komma i tid till jobbet, tack vare super-ots!
Sen var det som sagt jobb och därifrån finns väldigt sällan något intressant att säga om. Den ena dagen är den andra lik, i stort sett. Fylla på dricka, stå i kassan, serva diverse fastfood, städa kundtoan, svara på frågor om allt från "har ni silkonspray" till "hur många mil är det till Vilhelmina". Väldigt spännande att skriva om, eller hur..
Sen hann jag hem innan familjen så med andra ord lyckades jag slippa det överhängande gnället! Men nu till duktighet nummer tre eller två om städningen nu inte gills, jag har för andra dagen i rad sprungit och gjort lite styrketräning. Det är så skönt att ha kommit igång igen. Det behövs verkligen, inte lika mycket för figuren som för mitt välbefinnande. Mitt samvete är inte lika upprört längre. Egentligen är det en slags misshandel mot sig själv att inte träna och äta helt fel. Egentligen. Men nu är det slut med det, eller åtminstone träningsbiten. Någon godisbit kommer alltid att slinka ner.
Sen har Gustav hjälpt mig så att jag kommit åt mina italienska bilder, det var inte ens ett avancerat ingrepp. Jag behövde bara skriva in ett lösenord! Jätte praktiskt nätverk min söta datamupp byggt upp. Nu ska jag bara ta tag i dem, förslagsvis imorgon då jag är ledig. Ska bli väldigt skönt. Jag ska också försöka få tag i mer garn i morgon, min superidé har blivit pausad i väntan på mer garn. Men jag har 3,7 huvuden klara av fem. Så det har gått framåt i alla fall. Dock tänker jag vara hemlighetsfull och inte avslöja vad jag virkar ännu, men bilder kommer på pysselbloggen så fort det finns något att visa upp!
Nu ska jag ta och sova, eller rättare sagt lägga mig i sängen och läsa. För hoppas att jag lyckas släcka lampan innan jag somnar i natt (det gjorde jag inte igår). Boken handlar med andra ord inte längre om underbara Lisbeth Sallander, den andra boken, Flickan som lekte med elden, tog slut under resan. Tråkigt nog för nu kommer det bli klurigt att få tag i nästa. Jag vägrar köpa den eller få den köpt ny eftersom det innebär att Stig Larssons pappa och bror får oförtjänta pengar som jag tycker snikat åt sig, låna den på bibblan är inte heller ett alternativ eftersom de då också får pengar. Det bästa vore att hitta den på en loppis, som jag gjorde med de två första, då är skadan redan skedd, och mitt köp påverkar inte. Möjligtvis indirekt, men inte direkt i alla fall. Att allt ska bli så mycket krånglar så fort man tagit ställning.

fredag, juni 25, 2010

Snart jobbdags

En timme kvar tills jag intar macken och tjänar extra mycket pengar. Det är väl enda fördelen med att jobba midsommar, storhelgsob. Annars hade jag hemskt gärna tillbringat dagen med kvällens sällskap ut på en sjö någonstans i Kramfors obygd. Men jag antar att jag får nöja mig med att de kommer hit ikväll... Jag har dessutom upptäckt att hur mycket jag än vill kan jag inte göra något åt min Italienbilder. Det är nämligen så att Gustav bara skulle ändra "lite" i nätverket, vilket innebär att jag inte längre kommer åt dem.. Det är både bra och dåligt att ha en nätverksmupp till kille. Oftast funkar det utmärkt, men samtidigt kan man få vara med om konstigheter som inte skulle hända annars. Som den gången Hasse var på besök i Trollhättan, Gustav var skolan och Hasse och jag satt och spelade warcraft hemma. Rätt som det är blir nätverket i från kopplat. För en gångs skull tänkte jag vara duktig och lösa problemet på egen hand. Datorer startades om, kablar ersatte det trådlösa, kablar byttes ut och allt möjligt jag kunde komma på. Försökte till och med pinga. Men allting utan resultat, så jag fick bittert erkänna mig besegrad och ringde upp Gustav. Det visade sig att han bara skulle testa en grej och hade fjärrstyrt nätverket från skolan. Hoppsan. Är det konstigt att man inte försöker själv när något krånglar?
Hur som så kommer bilderna så fort jag får tillgång till dem och som sagt petat lite på dem och gjort det till ett behändigt format (läs bildspel eller kollage).
En av mina bästa souvenirer håller på att förstöra sig själv, min snyggt bruna mage har fått för sig att byta hud! Det uppskattar jag inte, verkligen inte. Speciellt inte då huden under inte ens är hälften så brun. Dålig stil.

Vad jag glömde nämna var att jag var ute och sprang igår! Nu ska jag verkligen ta tag i träningen så kanske man kan börja med fotboll igen. Jag saknar verkligen fotbollen och har seriösa funderingar på att leta upp ett lagom ambitiös lag  i Sundsvall. Kruxet ligger då i att jag måste ha ett sommarjobb i Sundsvall nästa år. Känner mig inte allt för pepp på att söka något nytt jobb. Det är rätt behändigt att ha sitt jobb på macken här. Men samtidigt vore fördelarna så många fler om jag hade ett i Sundsvall. Dels kan jag som sagt börja med fotboll igen, jag är väl inte för gammal. Nej, vänta, Lotta var över 30, så det är jag inte. Sen kommer Gustav förhoppningsvis bo där på heltid och då också jobba där på sommaren. Sen slipper jag bo hemma över sommaren, det blir aningen för mycket familj. Familj är bra i lagom mängd. Okej, tre starka fördelar. Jag tror jag måste ta tag i det på allvar! Usch, jag tycker inte om cv-träsket..
Nu ska jag ta och förbereda mig för några timmars jobb och hoppas på att tiden bara springer iväg!
Trevlig midsommar (igen)!

Midsommarförberedelser

Nu är allt preppat inför morgondagens firande. Jag har nyss kommit hem (okej, nyss och nyss jag har faktiskt hunnit duscha så..) från Notön där årets midsommar kommer att firas i mycket gott sällskap. Gustav, Carro, Bonden och Hasse har den goda smaken att komma förbi och mysa med mig. Det kommer att bli riktigt toppen! Ser framemot att träffa dem igen, var ett tag sen sist. Det lilla jag fick träffa Gustav när jag kom hem från Italien (ja, jag ska ta tag i bilderna.. snart.. Bjuder i alla fall på en bild från Murano ("glas-ö" utanför Venedig)) gills knappt. Pappa har en gammal och timrad stuga ute på Notön som används på tok för lite. Vilket också märktes på mängden damm, spindelnät, råttskit och dynga som samlats på golv, väggar, möbler och i taket. Det tog närmare fyra timmar att få i ordning på stugan. Men det kommer det att vara värt. Trist av allt är att det finns personer som har svårt att respektera andra och roat sig med att kasta sten på fönsterrutorna! Idioter, synd att man inte vet vilka det var. Då hade de till att börja med fått riskera sena händer genom att städa upp efter sig. Jag tror dock att jag lyckades klara mig utan några glasbitar in i händerna.. Min näsa fylldes däremot snabbt med diverse skit (jag vill nog inte ens veta vad det bruna jag snöt ut var) vilket resulterade i många nysningar och lite näsblod på det...
Tux fick givetvis följa med ner och hålla mig sällskap, han verkade må gott när han skuttade omkring i gräset. Han börjar lära sig beta nu, min lilla duktiga pojke. Torsdag till veckan blir det en tur till veterinären igen, undertänderna har ju inte haft någon möjlighet att nötas ner under grötperioden. Men nu ska Gustav med och vi ska få lära oss att klippa själva.. Så jag håller tummen för att det inte är allt för svårt.
I övrigt var det rätt folktomt, allt som allt passerade fem människor varav en liten parvel som tyckte Tux var extremt spännande...

Nu ska jag snart gå och lägga mig, så fort tvättmaskinen gått klart. Jag tog med mig mattorna och gardinerna hem. Det ska vara fint när man får fin främmande. Jag har tidigare handlat mat idag och blivit ännu mer ovän med Lidl. Jag kan inte sätta fingret på vad det är, men jag tycker inte om den kedjan. Hur som var det jätte svårt att hitta det man ska ha. Ingen ordning vid kassan och personal som kör ut en vagn och tappa lådor framför fötterna på en. Har man redan en negativ inställning krävs det inte mycket för att förstärka den. Anledningen till att jag överhuvudtaget gick det var för att jag inte varit inne på affären tidigare, nyöppnade affärer i Sollefteå hör inte till något som man är bortskämd med. (Om vi ska bortse från alla Änglarums sidoprojekt.) Jag fick i alla fall med mig en påse med saker som bröd och chips som man ogärna sätter på pakethållaren så jag hängde påsen runt styret. Jag hinner inte ens av parkeringen innan det inträffar en smärre olycka.. Påsen far in mot hjulet och på något vis, fråga mig inte, lyckas korken skruvas av en av drickorna och innehållet ger närmsta bästa vita bil en kladdig dusch! Jag är nådigt glad att det inte var brorsans bil, så många timmar som han lägger ner på att tvätta den så hade jag fått lagt benen på ryggen...
Även om det inte var Lidls fel så kommer den negativa känslan att förknippas med dem. Med andra ord väljer jag någon av de vanliga butiker vid nästa tillfälle.
Nästa tillfälle har egentligen redan varit. När jag kommit ungefär halvvägs hem ser jag en gul bubbla, jag får pappa och stanna. Sen får jag skjuts ner till Ica och bolaget där jag utan incidenter kunde komplettera morgondagens mat. Behöver jag säga att jag längtar tills imorgon!
Nu ska jag ta och kolla till maskinen och förhoppningsvis få hänga upp mattan och starta en maskin med gardinerna.
Trevlig midsommar alla!

tisdag, juni 22, 2010

Åter i landet

Nu är jag åter i Sverige efter en trevlig, om än väldigt regnigt vecka i Italien. Jag som trodde årets solbränna skulle vara räddad, men sån tur hade man visst inte. En dag stolig dag var vad vi fick, givetvis tillbringades så många timmar som möjligt i solstolen då. Vilket i sin tur ledde till en bränd mage, brända lår och axlar, men väldigt brun(röda) i alla fall! Det fick också lite andra konsekvenser senare på kvällen, men det kommer en längre utläggning blandat med bilder när jag landat psykiskt också. Givetvis har vi frostat i pizza och pasta, blivit blöta både av regn och hav samt kollat in fantastiska Venedig. Idag är jag i Sundsvall, ska fixa lite som inte hanns med innan resan och återhämta mig. Imorgon blir det jobb igen och någon gång i framtiden kommer bilder! Knäppte slut på 1 gig på 5 dagar (till att börja med glömde jag minneskortet i datorn -orutinerat- men det tar vi också senare), så bilder finns det, mest på hus som står i vatten. Jag har också hunnit träffat Gustav lite (läs några timmar kväll, sova och någorlunda lugn morgon tillsammans), men sen snodde bonderiet honom igen. Försök aldrig ha distansförhållande med en bonde, det måste vara helt hopplöst. Jag som tycker det är nog jobbigt att han måste vara uppbokade och bunden första och andra skörden, hur är det inte då med en som är bunden 365 dagar om året och 24 timmar om dygnet. Men förhoppningsvis har de plockat in allt gräs snart så jag kan få åtminstone en halv dag med pojken.. Tux blev väldigt glad av att se sin matte igen och den italienska cocosen smakade tydligen väldigt bra! Dessvärre var jag av praktiska skäl "tvungen" (läs fördelar med bil jämte buss) att skicka honom till Sollefteå med familjen. Men i kväll så ska jag mysa med min plutt igen. Enligt säker källa (Gustav) så har han börjat äta frön och gnaga stång igen! Med andra ord har han fått tillbaka båda sina framuppetänder! Nu är det slut på puréer och gröt. Däremot måste vi ta en tur till veterinären igen och korta tänderna lite, han blir dyr i drift min lilla bebis. Dessutom hade vi tänkt försöka lära oss så att vi själva kan klippa hans tänder (läs jag håller i, Gustav klipper). Enda bekymret är att veterinären finns i Sundsvall, jag jobbar i Sollefteå och Gustav ute i Kramfors obyggd. Så det är lite tider som måste stämma. Planerna ligger på nästa måndag då jag åtminstone är ledig.
Men nu ska jag ta i tu med högen av saker som ligger i hallen, mina väskor (ja, jag köpte en extra i Italien) öppnade sig själva i hallen och alla saker hoppade ut på en gång. Helt utan min inblandning, jag lovar (nästan)....

söndag, juni 13, 2010

Studentfirande och Landsflykt

Återigen har det hänt en hel del sen jag sist uppdaterade världen om mitt liv. Det absolut viktigaste måste ändå vara att brorsan tagit studenten! Han var väldigt tjusig i sin vita mössa, skjorta och kavaj. Han verkade ha roligt och fick massa fina saker, tror det enbart var två eller möjligtvis tre saker som det inte stod scania på.. Märkesfixering, kanske, en aning, bara lite?
Det var dessutom väldigt roligt att få träffa släkt och vänner igen. Men det är på sätt och vis synd att det måste till något speciellt för att det ska bli av att alla ses. Man är på tok för dålig att träffa släkten, men det stavas kanske avstånd till viss del. I alla fall om de bor i Malmö och Göteborg... Gävle är ju ändå rätt nära.. Matilda och Gustav träffades för första gången någonsin och nu tror jag att han träffat alla släktingar. Lite lustigt att det har gått nästan fyra år utan att de träffats. Utöver studentfirandet har jag hunnit jobba två dagar. Jag har äntligen fått schema för sommaren också, i stort ser det bra ut. Men vad jag inte gillar är att jag fått fyra dagars jobb på veckan jag kunde jobba (fram) till... Så de måste bort, här har jag ägnat flera dagar att mailbomba faddrarna (till nollningen) att de är super viktigt att vara med på fadderutbildningen och sen har jag jobb då. Nej, så går det inte att ha det. Får ta tag i det nästa vecka. Sen är det några gånger då jag först är ledig två dagar, jobbar en dag och sen är ledig tre igen. Känns lite surt då man inte kan åka bort en längre stund. Men det ska jag försöka prata med Emma om, kan kanske byta till något. Synd är att jag (och Gustav) blivit bjudna till sötaste Ann på firning. Men förhoppningsvis hittar vi på något annat spännande i sommar. Känns lite konstigt att inte träffa henne varje sommar, som scoutlägren skämt bort mig med..
I morgon är det landsflykt som står på schemat, uppstigning vid sju (hurra, jag som är så morgonpigg) för avfärd till Sundsvall och vidare mot Sveriges i politikerns ögon nordligaste stad att bry sig om (se även Stockholm). Vilket också innebär att det kommer att ha hänt ännu mer nästa gång jag sätter mig vid tangentbordet...

onsdag, juni 09, 2010

Storstädning

Idag fortsätter mitt storstädprojekt! Jag har hittills hunnit tvätta inte mindre än åtta maskiner med allt möjligt som stod till förfogande. I kväll, närmare bestämt mellan nio och tolvslaget, fortsätter tvättningen med mattor, duschdraperi och kanske gardinerna? Jag låsas att jag ska flytta ut och gör en ordentlig flyttstäd, fast åt mig själv och åt mina pojkar förstås... Kommer vara otroligt skönt att gå å lägga sig ikväll, i rena lakan dessutom! Jag har också hunnit putsa de fönster jag inte gjorde sist jag var i städartagen. Gårdagens fynd, fönstersrakan (eller skrapa som jag hellre säger) skötte sig exemplariskt... Jag ska försöka se om jag kan byta gardiner någonstans också, om det finns några som passar. Badrummet har också fått göra själ för sitt namn, det var blött överallt. Jag fick ju den strålande idé att testa lutningen på golvet med hjälp av vatten. Eller så gick idén ut på att skura ordentligt och skölja av med duschslangen efteråt. Även här kom min fönsterskrapa bra till pass! Så förhoppningsvis torkar golvet lite snabbare så jag kan fortsätta min jakt på smuts. Just nu samlar jag energi för att ta tag i vardagsrummet, dammsuga, dammtorka, sätta tillbaka blommorna i fönstret, skura och ja, ni vet nog själva hur det går till när man städar.
Som ni förstår har jag det jag gör idag. Dessutom borde jag ta och försöka få koll på Committs pengar, allt annat än lätt! Speciellt då man inte varit med från början. Sen måste jag illustrera klart också så jag kan skriva ut imorgon..
Men nu har jag inte tid att sitta här längre och ja, jag har väl fått lite mer energi..

tisdag, juni 08, 2010

Lite sommarlov

Snart får jag frukost! Lagom så där till en sen lunch. Men nu har jag sommarlov i några enstaka dagar och det tänker jag njuta av. Ser absolut ingen anledning att kliva upp tidigt. Anledningen till att jag snart får frukost är att mitt bröd, focaccia, håller på att gräddas för fullt. Nybakt bröd till frukost är inte alls helt fel. Jag börjar äntligen få bukt med alla pålägg också. Efter vårruset hade jag aningen för många för att på egen hand hinna äta upp allt. Min färskostleverpastej hann mögla, hamburgerköttet härskna och övriga skinkvarianter fick fly in i frysen i väntan på förstärkning av Gustav. Nu har jag bara min bredbara leverpastej, som dessutom är oöppna, så den bord må bra. Senare i dag ska jag träffa världens bästa Ewwe, vi ska på skojakt. Lyckligtvis inte åt mig, köpa skor är bland det värsta man kan göra. Det är alltid något fel på skorna. Kan vara därför jag aldrig slänger några skor heller, jag har kvar skor sen jag gick i femman.. Snart tio år gamla skor! Oj oj, men det värsta är väl att jag fortfarande kommer i dem. Fast jag ska kanske tillägga att det är mina målarskor..
I går var jag ungefär lika effektiv som hittills idag. Jag lyckades få till ett ben på min åverål. Jag fick ju en strålande idé att kombinera mina gamla favoritbyxor (säkert sen femma de med) med åverålen. Så nu har jag reflexremmar och en ursnygg ficka på dem. (För er som inte vet vilka byxor jag pratar om så finns en bild på pysselbloggen (se länk till höger).) Men till saken hör att min symaskin inte alls gillade idén och jag tror att jag fick föra tråden genom nålen fler gånger igår än jag någonsin gjort tidigare i mitt liv. Nästan så illa var det i alla fall. Givetvis fick jag den briljanta idén att försöka skruva i sär maskinen och ta reda på varför tråden nöttes av. Ingen bra idé. Jag ska be Gustav att sätta tillbaka skruvarna jag inte kunde hitta någon plats till. Jag fick efter mycket om och men till ett ben i alla fall. Det andra benet väntar jag med tills maskinen känner för att sammarbeta. Så istället började jag fundera på hur jag skulle skriva mitt namn som. Olika stilar och tekniker på alla sju bokstäverna kom jag fram till. R:et blev i alla fall klart, det har jag "skrivit" med "pussbiljetter" eller burköppnare om man så vill. En gammal idé som jag tidigare använt till en väska, men det blir inte mindre snyggt för det. Sex olika färger hade jag så det blev kanon. För färgglatt vill jag att det ska vara. Jag tycker om färger och åverålen är i övrigt helt svart så det blir toppen.

Jag har kommit fram till att jag måste ta och röja upp ordentligt här hemma nu i veckan.. Jag har på grund av Gustavs frånvaro lyckats sprida ut mina kläder i hela lägenheten, ser inte allt för trevligt ut. Sen drar Tux sitt strå till stacken då han bajsar löst och sedan lägger sig i det så att det fastnar både i päls och på golv. Jag antar att det räcker med information där och att ni nu är övertygade om att jag måste städa.
Dessutom tar lillebror, som kanske inte är så liten längre, studenten nu på fredag. Så jag har lite att fixa inför det också.. Men det berättar jag om i helgen.
Men nu är mitt bröd klart och doften av nybakat gör mig olidligt hungrig...

Gnarpvisit

Efter att ha kommit hem från Generalsbildande ringde jag mamma och vi kom fram till att jag kunde hoppa på en buss 30 minuter senare och komma till Gnarp. Vara ensam i en lägenhet eller fara ut till havet där min lilla Tusse och föräldrar fanns. Känns inte som ett jätte svårt val. Efter en hel del stressande och ytterligare en spännande cykeltur med min väska så satt jag på bussen mot årsskogen..
Jag hade trevligt ute i stugan även om solen inte behagade att titta fram. Jag som tänkt sola.. Däremot så byggde jag en fågelholk, den blev nästan klar. Det behövs dock en skruvdragare för att färdigställa den. Den är inte snygg på något sätt och kommer inte ens bli det med färg. Men det är i alla fall inga spikar som sticker ut inuti den. Så förhoppningsvis flyttar det ändå in en fågel där nästa år. Jag hann också flytta på lite stenar, den här gången från gräsmattan. Det finns många stenar vid stugan och allt som oftast ligger de på fel plats.. Typ på gräsmattan och där man ska bada...

söndag, juni 06, 2010

GeneralsUtbildning

Det finns många sätt att bli utbildad på, det här var definitivt ett av de bättre. "Om ni vill så kan vi ha lite fest på kvällen, medtag i så fall egen dricka." Fine, var in på systemet och införskaffade några ciders, jag gillar verkligen rekorderligs nya sommarcider. Dessutom har systemet börjat dela ut de rosa godisaskarna till oss småbarn som visar legg utan fråga nu. Betydligt godare godis i år än i fjol och askarna är helt underbara. De har ju klicklock!
Hur som helst så var det inte lite fest utan rätt mycket fest och öhm, det var väl egentligen det som var. Hur trevligt som helst med andra ord. Sjukt kul att lära känna övriga föreningars (förutom journalisterna och sus(?) som inte dök upp, dålig stil!) generaler. Kvällen resulterade i alla fall i årets första havsdopp för min del, eller två första egentligen och en kallsup. (Dock inte kvällens enda sup.) Jag hittade också en väldigt rolig backe att rulla nerför. Det var som att åka karusell när man var yngre och inte mådde illa efter ett halvt varv. Kvällen resulterade också i en lättare förkylning, men så värt det! Vi lekte många olika lekar, "hitta felet", "varuhuset" och Kejsare i Kina tycker inte om kaffe men han tycker om te. Den sistnämnda var nästan roligast, tack vare Micke som det tog otroligt lång tid för att hitta svaret. Kejsaren i Kina tycker om trasiga traktorers tak. Efter att vi ritat i luften och sagt bokstav så gick det upp ett ljust. Och du utger dig för att vara grafiker... Suck..
Jag lyckades också förstöra ett av benen på min älskade hjulväska. Men pappa har lovat att laga det på något superbra sätt!Något med lim och varmluft. Jag tyckte så synd om alla andra som inte tagit hjulväskor, alla utom Micke som tyckte min väska var "ostudentig" och för en 40 åring som ska på konferens. Jag tycker att det var ett smart val och släpp kånka. Min väska var nog tung ändå. Jag hade trott att den skulle vara mycket lättare på lördagen då all cider var urdruckna och slängda, men inte då. Istället hade jag två 1,5 liters Fanta med mig som vi inte druckit upp. Jag tror vi hade annat att dricka också..
På fredag kväll grillade vi och åt fläskfilé tillsammans med potatissallad som jag insett att jag faktiskt äter, även om pastasallad är hundra gånger godare. Sen var det som sagt lite festligheter och lära känna lekar, bad och trevligheter och på lördag morgon åkte vi efter städning av stugorna tillbaka till Sundsvall. Jag fick då återigen igen en intressant cykeltur. Enda gången under helgen det hade varit lättare med en ryggsäck, speciellt då det inte fanns ett enda spännband i hela lägenheten. Det jag hittade var ett för kort rep, men det gick någorlunda i alla fall. Tack för en skojsig helg alla söta generaler!

Sommarlov

Nu är all skola klar för några månader och det känns jätte bra. Det har tagit väldigt lång och mycket tid den senaste veckan. Skrivandet gick rätt segt och sen fick vaknade våra halvsovande grafiska hjärnceller till, de gav oss en oerhört stark vilja att omvandla worddokumenten till små broschyrer. En för Ica och en för Systembolaget. Mina slummrande hjärnceller fick också mig att sätta ihop en liten broschyr av min individuella uppgift också. En märklig form fick den, som en färskostpastejburk, på ett ungefär.. Men det kändes kul att få göra det där lilla extra. Det kanske är som när man ska shoppa, det gör man som bäst när man är på bra humör. Man kanske sätter bra betyg om man redan innan man börjar läsa arbetet har en positiv inställning till det? Den lilla påsen som jag sydde ihop och stoppade gruppbroschyerna i var väldigt uppskattad av vår lärare i alla fall. Det är en bra början. "Ååh, vad fint. Ni grafiker ska då alltid piffa till det." Klart vi ska! Vi gör världen lite snyggare och lite bättre. Dock får vi se om jag fortfarande är grafiker till hösten. Jag har som sagt sökt journalist och min inställning just nu är att jag att jag tackar ja om jag får en plats. Men man vet ju aldrig, skyhöga intagningspoäng. Blä för det. I värsta fall blir jag väl utbildad grafiker och får hoppa på någon folkhögskola någonstans.
Den muntliga biten gick faktiskt bra. Då menar jag inte att allting gick enligt planerna, att vår powerpoint fungerade felfritt eller att vi inte hade något problem med internet. Nej då, men jag klarade av att kontrollera min röst och min kropp när jag pratade! Jag sa allt jag skulle säga. Ändå var det människor som jag aldrig träffat där, eller ja, de har säkert varit med på föreläsningarna. Vi läste kursen tillsammans med info tvåorna..
Nu väntar jag bara på ett betyg, egentligen skulle vi fått det första betyget, för den eländiga överdagententan vi hade för tre veckor sen, imorgon. Men tydligen så får man skjuta upp det och ta fler en 15 dagar på sig. Dumma regler. Jag vill veta om jag måste ägna sommaren åt att plugga för omtenta eller inte.
Nu ska jag vara ledig i Sundvall till torsdag, då bär det av till Sollefteå för brorsans student och helgjobb. Måndagen därpå heter destination  Italien! Venedig here I come! Dock utan Gustav som hellre tittar på gräs än följer med.. Inte helt sann historia, men lite i praktiken..

fredag, juni 04, 2010

Fortfarande vid liv

Tänkte bara berätta för alla oroliga att jag lever. Det gör Tux med, skär man grönsaker i små bitar så kan han äta dem. KanonKaninbra!
Nu har jag gjort sista ändringar i den enskilda delen nu och väntar på att det ska expoteras. Snart ska jag till skolan, skriva ut det, träffa gruppen och därefter redovisa Ica. Sen är det ingen mer skolan förrän till hösten, om det inte blir någon dum omtenta.. Har jag två uppgifter nu som jag inte vet något om ännu.
Men nu ska jag iväg! Hinner nog skriva en rad lite senare, det har hänt mängder i veckan och händer ännu mer i kväll. Generalsutbilning. Tux ska med sina morföräldrar till Gnarp.

onsdag, juni 02, 2010

Slutspurt

Nu är det slutspurten i skolan. Jag har en egen tenta på ungefär 4-5 sidor som ska vara klart till på fredagen och ett grupparbete på ungefär lika många samt en presentation av vårt arbete som också ska vara klart då. Bägge skriverierna går bra, även om jag kan tycka att det går aningen för långsamt både för min egen del men också för grupparbetet... Tur att det inte är så omfattande, så det kommer att gå vägen. Jag har dessutom lyckats trassla in mig ännu mer i Committ (en kårförening) så numera är jag kassörska! Känns väldigt konstigt, men samtidigt nyttigt då jag varit både ordförande och sekreterare tidigare. Men det är en del jag måste ta tag i där. Dessutom behöver nollningen planeras mer och till helgen är det generalsutbildning. Min åverål har dessutom kommit och jag har redan börjat förbättra den lite. Tagit bort onödig reklam för blåkläder och sytt ihop hålen som man kan komma åt sina riktiga fickor genom. Jag ska dessutom ta och sy på hällor så att man kan ha bälte till. Dessutom har jag två märken som ska sys på. Känns lite surt att jag har så många scoutmärken men inte kan sy på dem..

Tux mår bara bra. Jag har upptäckt att han har kindtänder så om man hjälper honom att göra frukt och grönsakerna i tuggbara bitar storleksmässigt så kan han äta ungefär som vanligt. Helt perfekt! Imorgon kommer dessutom Gustav och då kan jag äntligen få vettig hjälp att kika hur det ser. Ingen har kunnat hålla i Tux så jag kunnat kika hur det ser ut, måste ju hålla koll så att han inte får någon inflammation.

Ikväll var min underbara Ewwe här, vi åt paj och melon. Sen slöade vi framför tv:n, något som vi alltid lyckas göra. Men det är det som är så skönt med Ewwe, vi behöver inte göra något speciellt, utan kan ta det lugnt och bara slöa tillsammans.