tisdag, juni 08, 2010

Lite sommarlov

Snart får jag frukost! Lagom så där till en sen lunch. Men nu har jag sommarlov i några enstaka dagar och det tänker jag njuta av. Ser absolut ingen anledning att kliva upp tidigt. Anledningen till att jag snart får frukost är att mitt bröd, focaccia, håller på att gräddas för fullt. Nybakt bröd till frukost är inte alls helt fel. Jag börjar äntligen få bukt med alla pålägg också. Efter vårruset hade jag aningen för många för att på egen hand hinna äta upp allt. Min färskostleverpastej hann mögla, hamburgerköttet härskna och övriga skinkvarianter fick fly in i frysen i väntan på förstärkning av Gustav. Nu har jag bara min bredbara leverpastej, som dessutom är oöppna, så den bord må bra. Senare i dag ska jag träffa världens bästa Ewwe, vi ska på skojakt. Lyckligtvis inte åt mig, köpa skor är bland det värsta man kan göra. Det är alltid något fel på skorna. Kan vara därför jag aldrig slänger några skor heller, jag har kvar skor sen jag gick i femman.. Snart tio år gamla skor! Oj oj, men det värsta är väl att jag fortfarande kommer i dem. Fast jag ska kanske tillägga att det är mina målarskor..
I går var jag ungefär lika effektiv som hittills idag. Jag lyckades få till ett ben på min åverål. Jag fick ju en strålande idé att kombinera mina gamla favoritbyxor (säkert sen femma de med) med åverålen. Så nu har jag reflexremmar och en ursnygg ficka på dem. (För er som inte vet vilka byxor jag pratar om så finns en bild på pysselbloggen (se länk till höger).) Men till saken hör att min symaskin inte alls gillade idén och jag tror att jag fick föra tråden genom nålen fler gånger igår än jag någonsin gjort tidigare i mitt liv. Nästan så illa var det i alla fall. Givetvis fick jag den briljanta idén att försöka skruva i sär maskinen och ta reda på varför tråden nöttes av. Ingen bra idé. Jag ska be Gustav att sätta tillbaka skruvarna jag inte kunde hitta någon plats till. Jag fick efter mycket om och men till ett ben i alla fall. Det andra benet väntar jag med tills maskinen känner för att sammarbeta. Så istället började jag fundera på hur jag skulle skriva mitt namn som. Olika stilar och tekniker på alla sju bokstäverna kom jag fram till. R:et blev i alla fall klart, det har jag "skrivit" med "pussbiljetter" eller burköppnare om man så vill. En gammal idé som jag tidigare använt till en väska, men det blir inte mindre snyggt för det. Sex olika färger hade jag så det blev kanon. För färgglatt vill jag att det ska vara. Jag tycker om färger och åverålen är i övrigt helt svart så det blir toppen.

Jag har kommit fram till att jag måste ta och röja upp ordentligt här hemma nu i veckan.. Jag har på grund av Gustavs frånvaro lyckats sprida ut mina kläder i hela lägenheten, ser inte allt för trevligt ut. Sen drar Tux sitt strå till stacken då han bajsar löst och sedan lägger sig i det så att det fastnar både i päls och på golv. Jag antar att det räcker med information där och att ni nu är övertygade om att jag måste städa.
Dessutom tar lillebror, som kanske inte är så liten längre, studenten nu på fredag. Så jag har lite att fixa inför det också.. Men det berättar jag om i helgen.
Men nu är mitt bröd klart och doften av nybakat gör mig olidligt hungrig...

Inga kommentarer: