måndag, juni 28, 2010

Försovning men upprättning

Idag skulle jag nästan vilja kalla mig själv duktig, om det inte varit för min otroliga morgontrötthet. Men det blir så när man är kvällsmänniska. Jag satt och virkade medan jag kikade in snuttar från Viktoria och Daniels bröllop. Ja, då var det sagt. Ska jag säga att jag fällde en glädjetår också, eller får jag spö då? Daniels omtalade (åtminstone på de löpsedlar jag möter på jobbet) var otroligt vackert, speciellt då han tilltalade Viktoria direkt. Sen kollade jag lite på hyllningskonserten, på tok för mycket opera för min smak... I övrigt tyckte jag bröllopet verkade väldigt jobbigt och drygt. Så skulle jag inte vilja gifta mig, om jag nu ens kommer att gifta mig. På tok för mycket folk, förflyttningar hit och dit och turordningar...
Nej, nu ska jag sluta analysera och tråka ut er genom att berätta hur min extremt exklusiva dag har varit. Som sagt började den på tok för sent. Eller om man ska gå efter klockan så började den som sagt framför datorn... Jag tror jag tog mig ur sängen först vid kvart över tio, elva började jag jobba. Dessutom var jag tvungen att städa upp lite också. Jag och Tux har varit ensamma hemma nu över midsommar och det brukar kunna bli gnäll (av någon helt (o)förklarlig anledning) om huset ser ut som ett bombnedslag. Tux är ju inte speciellt hjälpsam då det gäller att städa, jag skulle till och med gå så långt som att kalla honom kontraproduktiv. Men så mycket städande hann jag som ni förstår inte med. Men jag lyckades komma i tid till jobbet, tack vare super-ots!
Sen var det som sagt jobb och därifrån finns väldigt sällan något intressant att säga om. Den ena dagen är den andra lik, i stort sett. Fylla på dricka, stå i kassan, serva diverse fastfood, städa kundtoan, svara på frågor om allt från "har ni silkonspray" till "hur många mil är det till Vilhelmina". Väldigt spännande att skriva om, eller hur..
Sen hann jag hem innan familjen så med andra ord lyckades jag slippa det överhängande gnället! Men nu till duktighet nummer tre eller två om städningen nu inte gills, jag har för andra dagen i rad sprungit och gjort lite styrketräning. Det är så skönt att ha kommit igång igen. Det behövs verkligen, inte lika mycket för figuren som för mitt välbefinnande. Mitt samvete är inte lika upprört längre. Egentligen är det en slags misshandel mot sig själv att inte träna och äta helt fel. Egentligen. Men nu är det slut med det, eller åtminstone träningsbiten. Någon godisbit kommer alltid att slinka ner.
Sen har Gustav hjälpt mig så att jag kommit åt mina italienska bilder, det var inte ens ett avancerat ingrepp. Jag behövde bara skriva in ett lösenord! Jätte praktiskt nätverk min söta datamupp byggt upp. Nu ska jag bara ta tag i dem, förslagsvis imorgon då jag är ledig. Ska bli väldigt skönt. Jag ska också försöka få tag i mer garn i morgon, min superidé har blivit pausad i väntan på mer garn. Men jag har 3,7 huvuden klara av fem. Så det har gått framåt i alla fall. Dock tänker jag vara hemlighetsfull och inte avslöja vad jag virkar ännu, men bilder kommer på pysselbloggen så fort det finns något att visa upp!
Nu ska jag ta och sova, eller rättare sagt lägga mig i sängen och läsa. För hoppas att jag lyckas släcka lampan innan jag somnar i natt (det gjorde jag inte igår). Boken handlar med andra ord inte längre om underbara Lisbeth Sallander, den andra boken, Flickan som lekte med elden, tog slut under resan. Tråkigt nog för nu kommer det bli klurigt att få tag i nästa. Jag vägrar köpa den eller få den köpt ny eftersom det innebär att Stig Larssons pappa och bror får oförtjänta pengar som jag tycker snikat åt sig, låna den på bibblan är inte heller ett alternativ eftersom de då också får pengar. Det bästa vore att hitta den på en loppis, som jag gjorde med de två första, då är skadan redan skedd, och mitt köp påverkar inte. Möjligtvis indirekt, men inte direkt i alla fall. Att allt ska bli så mycket krånglar så fort man tagit ställning.

Inga kommentarer: