lördag, maj 10, 2008

Pollenattack

Ytterligare lite av ett I-lands problem... (Hm, tror jag har hängt upp mig på det där.. and I know you like it!) Pollen har börjat jävlas med mig igen. Trots att min allergi, med åren, har blivit allt lindrigare är det fortfarande väldigt störande. Det enda positiva är att man kan skylla på pollen om man av någon anledning börjar gråta. Jag har ganska lätt till tårar (vilket jag stör mig grymt mycket på), men det finns inget skönare för pollenirriterade ögon än tårar.
Visst, det finns mediciner och ja, jag har haft både piller, nässpray och ögondroppar. Men jag ids inte riktigt, det är trots allt inte så allvarligt att jag tänker betala för att slippa. Allt ska inte vara perfekt jämt, för då vet man inte längre när det är perfekt. Dessutom finns det de som har det betydligt värre. Dessutom brukar det bli bättre om man tvättar händer och ansikte med kallt vatten!
Idag hade jag i alla fall en mycket bra anledning att inte vara ute bland pollennerfallet.. Jag jobbade, det gillar jag. Statoil är småmysigt, lugnt och trevligt. Nästan som en liten oas för bilåkare som stannar till och köper en drick, glass, korv eller lite godis. Alla är oftast glada och trevlig. För att inte tala om alla charmiga barn, men favoriten är ändå Viktor. Viktor gillar godis, festis, glass och korv! Ett riktigt liten charmtroll är precis vad han är.
Imorgon ska jag också jobba. Det är skönt att slippa tänka på allt skolarbete ett tag, samtidigt som man blir less för att inget blir gjort. Vilket det troligtvis inte skulle ha blivit ändå, nu har jag i alla fall ett giltigt skäl.
Borde väl stänga fönstret så det inte kommer in lite gult mjöl, men jag älskar vårluften. Jag vill vara ute bland björkarna som löven precis slagit ut på. Men man bör väl undvika det, åtminstonde en vecka till.

Jag lider med er pollenallergiker som knappt kan se en björk genom ett fönster!

1 kommentar:

Nordic Rockabilly sa...

Ja, vi har ett redigt helvete den här årstiden! Symtomen försvinner helt först i oktober :P