söndag, maj 25, 2008

Inte första pris..

.. men betydligt bättre än Sverige!
Mina pirater (pirates of the sea, Latvia, Lettland) gjorde ändå bra i från sig i kvällen/nattens Eurovision Songcontest. Även om jag tycker att deras show var tamare än sist. Men ja, får väl erkänna att det var lite väl magstarkt att tippa dem som vinnare. Men mot vad vi hade i Sverige så var de verkligen en vinnare. Vi såg ju bara hur det gick för Hero.. 18 plats, inget att vara stolt över.
Det var faktiskt riktigt många låtar som var bra, men jag förstod inte varför Ryssland vann.
Men visserligen är det ju inte låtarna som räknas. Det är ju så mycket politik som är inblandad. Bara det att kommentarerna säger, "Norge, ja här borde vi få höga poäng". Innan festivalen var det dessutom någon som kläckt ur sig att "Vi nordiska länder måste hålla i hop".
Det låter som en rättvis musiktävling, eller hur?!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Grejen är den att det ÄR mycket kompisröstning i Eurovision. Tillexempel så får Grekland -alltid- höga poäng av Cypern, oavsett hur bra/dålig låten är. Och man kan ju tycka att vi nordiska länder borde 'hålla ihop' och rösta på varandra, men det gör vi ju inte. Vi ger knappt sympatipoäng till varandra, utan röstar på det som är bra i våra ögon. Så man kan faktiskt tycka att vi kan hålla ihop lite bättre. Faktiskt. :P Danmark var ett perfekt exempel på hur vi nordiska länder borde göra. ;)

Nordic Rockabilly sa...

Jag såg inte finalen, men Hero förtjänade en jumboplats. En av Sveriges sämsta bidrag, enligt mig. Varför får svenska folket rösta om det ändå ska sitta en jury i finalen av Melodifestivalen och köra över svenskarna? Skippa juryn så kanske Sverige har bättre chans nästa gång!

De nordiska länderna borde hålla ihop, vad är det annars för mening att prata om "vi de nordiska" om det ändå inte är något speciellt över vårt lilla landsförbund?