onsdag, maj 14, 2008

Det är trosornas fel

Jag hade turen nog att hitta en metro på Sollefteå bussen igår (mitt i all annan otur på den bussresan, men det tar vi en annan gång.)
Jag har börjat intressera mig för insändarsidorna. Men när jag läste en av insändarna blev jag minst sagt förbannad. Tur för personen, som titulerar sig med "Ej politiskt korrekt" att han/hon (får känslan om att det är en han som skrivit texten) inte befann sig i min närhet. Han skulle inte ha kommit helskinnad därifrån. Nedan har jag utan att ändra eller förvränga skrivit in inlägget. (Hittade inte insändaren på metros hemsida, men den står i metro sidan 20 den 12 maj 2008)

"Stringtrosor signalerar att tjejen är tillgänglig.
Kvinnofrid. Angående 19-åringen som hade åsikter om våldtäcker (8/5).
Ytterligare en tonåring som inser att han vet bäst. Har aldrig hört talas om brunstsignaler och det manliga könets nedärvda insikt att reagera på dessa. Försök fatta att klär man sig som gatflicka och beter sig på ett sådant sätt får man skylla sig själv.
Jag menar, om en tjej har sina byxor så lågt syns både fram-och bakifrån att hon har stringtrosor skickar det en tydlig signal till mannens driftsystem att hon är tillgänglig."

Jag hoppas verkligen att jag inte är den enda som blir upprörd när jag läser ovanstående text!
Texten säger att om man visar troskanten får man skylla sig själv om man blir våldtagen, för då vill man ha sex.
Bara för att man har stringtrosor och/eller en kort kjol vill man inte ha sex med en total främling!
Jag hävdar att en människa, både kvinna som man, ska kunna bära exakt vilka kläder de vill utan att de för den sakens skull bli våldtagna.
Dessutom varför ska inte en tjejs trosor kunna sticka upp lite grann när det finns killar som medvetet har "häng" på sina byxor och visar mer än bara en kant av sina kalsonger!
Min trosor har säkert hänt stuckit upp ur mina byxor flera gånger, men det betyder inte att jag vill ha sex här och nu!
Att försvara en våldtäckt med att "hennes klädsel sa att hon ville", det är sjukt. Eller att hon var så full att hon inte kunde säga nej. Om motparten är så full att hon inte vet vad hon gör är det sista man ska göra är att utnyttja situationen! Man märker om en person är intresserad eller inte!
Våldtäkter och sexuella trakasier är något som är oförsvarbart!

Att personen dessutom trackar ner på oss ungdomar som om vi aldrig skulle veta något. "Ytterligare en tonåring som inser att han vet bäst." Jag vet många tonåringar som både formulerar och uttrycker sig betydligt mognare och som dessutom har gjort betydligt större insikter om de signaler som vi människor skickar ut! Ålder är inte ett begrepp som man mäter intelligens i!

3 kommentarer:

Jimmi sa...

tja du jag står som 6e reserv på musikalakademien i umeå men jag gissar att jag inte kommer in där känns som om det är för många före mig... men jag har sökt till hola nu ska göra audition samma dag som balen så vi får se hur det går annars vette tusan vad jag ska göra :S

Nordic Rockabilly sa...

fy fan för alla besserwissers! jag ska kunna gå runt spritt språngande naken på torget i Stockholm utan att bli våldtagen eller arresterad!

Det är medias och politikernas fel att nakenhet är tabu och att killar får göra som de vill bara för att "de har det i generna". Hallå, ni är inte grottmän, vi har alla utvecklats på de där 20-30 000 åren eller vad det nu är.

Måtte Gud se alla våldtäktsmän och ge dem en pay-back som får Förintelsen att framstå som ett barnkalas!

Jimmi sa...

jaop det blir nog så :)