tisdag, maj 31, 2011

Drömmen blev sann

Precis just nu kunde ingenting vara bättre. Jag måste vara världens lyckligaste person. Min sommar kommer att bli den bästa någonsin. Framför allt juli månad. De ringde från Dagbladet i dag. Jag tror ni kan räkna ut resten. Fem veckor på ett ställe jag älskar. Det kan inte bli bättre. Man ska visst aldrig säga aldrig och sluta hoppas. Drömmar kan bli sanna!
Snart kommer någon nypa mig i armen och jag kommer att vakna ur min dröm. Inse att hela året och sommarplanerna bara är en dröm. Jag är kvar på Gdk och har kuggat alla kurser eftersom jag gått i min lilla drömvärld.
Nej. Det kommer inte hända och vet ni vad. Just det är det bästa av allt. Jag lever i min dröm. Jag går på journalistprogrammet, något som jag velat göra enda sedan jag insåg att jag kanske inte kommer bli delfinskötare på Kålmorden. Jag har lärt mig så mycket på ett år att jag duger åt en riktig redaktion. De är beredda att betala för mitt arbete. De publicerar mina artiklar och jag utvecklas.
Det är en underbar känsla att känna att man hittat rätt och dessutom få det bekräftat är ännu häftigare.

I morgon väntar dock ett små jobbigt samtal till mitt andra sommarjobb. Vill de ha mig de veckor jag inte ska vara på Dagbladet eller inte. Det mest ultimata vore ju om jag kunde få jobba där resten av sommaren, men ha någon vecka ledigt. Men jag får helt enkelt se. Det tar emot att ringa, men det är mina veckor på Dagbladet värt. Utan att blinka.
Det är inte alla som får chansen att jobba med det de brinner för. Det är inte alla som får leva sin dröm. Men jag är extremt tacksam att jag är så lyckligt lottad.

För övrigt, som om det nu skulle räknas och ens betyda något i jämförelse, så klarade jag b-rapporten. Med nöd och näppe. Men med tanke på omständigheterna så ska jag känna mig nöjd med mitt D. Rapporten i sig var inte värt med än ett E. Vilket jag förstår.
Det betyder att jag nu har 157,5 hp. Jag börjar bli ganska väl utbildad nu... Men minst 120 hp ska till.

Om mataffären fortfarande vill ha mig kommer jag inom en veckas tid jobba åt fyra olika arbetsgivare. Det känns inte helt tokigt. I morgon ska jag jobba på en avslutningscermoni på skolan. Fredag väntar en dag i himmelriket och helgen på macken i Sollefteå. Fjärde blir ut i fall att intro på mataffären på tisdag. Så jag håller tummarna för att det blir så. Men någonstans i bakhuvudet säger en liten röst att man kan inte få allt.
Men det är värt att försöka få allt.

Nu ska jag göra en nytt försök att sova. Jag behövde sätta ord på mina känslor. Det är inte lätt när man är helt upprymd och det spritter i benen. Det är som om det är för mycket glädje inom mig. En uppblåst ballong som behöver släppa ut lite luft. Jag gillar ballonger.

Inga kommentarer: