måndag, maj 16, 2011

Välbehövligt avbrott

Usch och fy för B-rapport. Ingenting har gått som jag hoppats på. Det enda som är bra är att det bara är nio dagar kvar innan rapporten ska vara inlämnad. Ska bli så skönt att slippa böka med den då. Ämnet är i alla fall intressant, presstöd och den mångfald det ger/inte ger. Känns lite tråkigt att vi inte ska göra undersökningen, jag hade velat ha ett resultat. Fast det är mer skönt att slippa.

Helgen kom som ett välbehövlig paus. Jag och Gustav tog Tux och brumbrum och for till Lugnvik. Mycket skönt att få komma bort och tillbringa helgen med trevligt folk och fä. Allra trevligast var de en vecka gamla kattungarna, fyra dagar gamla hundvalparna och de som var tre veckor (om jag minns helt rätt). Sen var det inte helt fel med lite lamm också.
Det hände rätt mycket förra veckan som jag inte, på grund av b-rapporten, orkat skriva. Bland annat bokstavligt talat fick vi en ny soffa, lortsoffan. Efter (den korta) vägen till vår mataffär finns en loppis. En kväll stod det en massa möbler utanför, trots att loppisen stängt för flera timmar sen.
"Har de lyft ut alla som inte hämtat sina reservationer" gick våra funderingar tills att vi såg skylten "Kontorsmöbler bortskänkes". Så vi kom hem med en kontorssoffa. Lika som den vi har sen tidigare, fast med tre sitsar och vit. Eller ja, den heter väl lortsoffa av en anledning. Klädseln fick ligga i klorinbad i ett dygn innan den tvättades med alla möjliga tillval på maskinen, utom fintvätt. Den är väl inte helt ren, men en klar förbättring och lite filtar gör den anständig. Vi håller just nu på känna av hur vi vill ha det i vardagsrummet. Två soffor känns lite mycket, men samtidigt gillar jag att ha så många platser.. Så vi får se hur det blir. Förr eller senare köper vi en ny klädsel till den.
Vi har också äntligen bestämt oss för hur vi vill ha det på balkongen. Vita möbler i trä med stålram. En soffa, två stolar och ett bord. Men givetvis var det slut på både soffa och stolar när vi skulle köpa möblemanget. Nytt inne tidigast vecka 21. Hurra. Tur att vädret är som det är, så att jag inte känner någon större lust att tillbringa dagarna på balkongen. (För er som inte befinner er i Sundsvall, så har det varit grått och regnigt den senaste veckan.)
Jag förespråkar att komplettera upp det vita med massa mysiga  hemgjorda filtar. Både stickade och virkade. Så där har jag något att ta tag i. Först ska jag ta och göra om alla de timmar som repades upp i helgen. Jag hade gjort fel  i början. Suck. Det är så typiskt att ett fel kan påverka så mycket. Men hade jag fortsatt hade duken blivit helt ojämn. Jag borde dessutom ta tag i de där hjärtekatterna jag lovade att göra. Men det bär emot då de är så ful och stora.. Men syftet är ju gott..

Nu ska jag ta och jaga lite teorier så att det kanske blir något gjort med rapporteländet också.

Inga kommentarer: