tisdag, mars 15, 2011

Nöjd och publicerad praktikant

Så har jag klarat av min andra dag på praktiken. I går fick jag skriva om en gymnasiechef som ska åka till Kina för att etablera ett sammarbete med en restaurangskola. Långt ifrån något häftigt scop om vanvårdade äldre eller skattefiffel inom något företag. Men världen är inte helt svart, det finns faktiskt positiva nyheter också. Lyfts inte de fram så får kommer det till sist bli en väldigt snevriden bild av verkligheten. Det är som när pappa uppmanar en att hålla stenkoll på sitt glas på krogen och fotbollskompisarna i Trollhättan blev förskräckta över att jag skulle cykla hem alldeles ensam till läskiga Kronogården. Rapporteras det enbart om de negativa sidorna är det lätt att tro att världen är betydligt värre än den är.
Jag fick också göra stilrapporten, en enkät om kläder, tillsammans med Eric Kulo i bildjour.
Min artikel om gymnasiechefen kom med i dagens tidning, på baksidan av alla ställen! En fin plats måste jag säga. Idag har jag varit ute i Stöde och pratat med asylsökande och baptister. Ytterligare ett trevligt uppdrag som jag dessutom fick tre tusen tecken till! En normal artikel brukar ligga mellan 1500-2000, så det var inte pjåkigt tycker jag. Sen tog det hela dagen att färdigställa och finslipa med. Hoppas artikeln kommer med i morgon.

I övrigt så har jag haft min to-todag (22 årsdag), så nu är jag gammal också. Men det är bara en tidsfrågan innan jag bli ännu äldre. Jag uppvaktades på morgon av mamma och syster, den manliga delen av familjen jobbade. De sång och hade med sig massa paket och frukost till mig.
Efter en mysig morgon var det dags att återvända till verkligheten och mina andra födelsedag på macken. I början är det lite kul att ingen vet att man fyller år, lite som en hemlighet. Men det taget tar slut efter en timme då man inser att ingen vet något.. Som tur var så plingade mobilen till med jämna mellanrum, massa gulliga kompisar som kom i håg min dag!

Tentan, förra torsdagen, gick nog fint. Det skulle vara pinsamt om jag kuggade i alla fall. Frågorna var långt i från avancerade och uttömmande. Men som jag skrev då så har vi haft så mycket andra uppgifter.
Hittills så har det här varit den absolut roligaste kursen, om man räknar bort radio då, som jag inte alls kände mig bekväm med. Direkt efter tentan (eller efter utvärderingen för att vara petig) bar det av till Sollefteå för fyra dagars jobb. Jag hann också med ett längdskidstur med tillhörande lotteri.
Mamma köpte sex lotter som Josse höll i under uppräkningen. Det gick nästan 50 minuter under hur många nummer som helst räknades upp innan ett av hennes nummer ropades upp. Kvar fanns då tre priser, klistermärkessatser. Jag tror Josse skrek högre än alla barn som under kvällen gått upp och hämtat gosedjur, lastbilar och pimpelspön. Ibland är hon bra rolig systern min.

Lite fest blev det också på lördagen, inflyttningsfest hos Adam och Cheri. Så innan jag började jobba fick systemet och klädesaffärerna i stan sig ett besök. Jag hade ju bara myspys kläder med mig, jag skulle ju bara jobba och vara hemma framför tv:n. Men så blev det inte och det var roligt.

Nu ska jag ta och diska, göra semlor och fortsätta vänta på att Gustav kommer hem. Han jobbar sent i dag eftersom de ska göra i ordning ett kontor som måste ha sina datorer under en viss tid. Så de får fixa där innan och efter de börjar jobba..

Inga kommentarer: