tisdag, augusti 28, 2012

Mot oändligheten och vidare


 
Då var tandemcykeln hämtade. Den var precis så fin som på annonsbilden och allting har gått väldigt smärtfritt. Vi stannade vid ett litet köpcentrum i Gisslaved för att ta ut de sista sedlarna och för att kolla på gps:en (Gustavs telefon) vart vi skulle. Det visade sig vara på andra sidan om ett av varuhusen. Så till och med det gick smidigt.
Nu är vi på väg mot Borås, med större delen av cykeln på cykelstället, för att i kväll gå en höghöjdsbana. Samma stad som vi för drygt tre år sedan tog tåget till för att sedan ta med vår blåa Brum som sedan tagit oss många mil runt om i Sverige. Framför allt den här sommaren…
Just nu regnar det. Som det gjort mer eller mindre hela sommaren. Men vi har sagt att det är okej med regn nu och ungefär en timme framåt. Men sedan är det bra. Sedan ska vi ha sol, eller åtminstone uppehåll.


I natt tältade vi vid Vätterns nordliga spets, på en hård och knölig stenhäll vid en rastplats. Vi kom inte så långt som planerat vilket vi skyller på vår godtrohet för elektronikens välvilja. Gps:en lurade ut oss i ett riktigt bondesamhälle, med hagar stora som ett dussin fotbollsplaner och åkrar till horisonten. Hade vägen varit lika krokig som järnvägen mellan Sundsvall och Härnösand och inte bestått av grus hade vi varit glada. Men ack sådan tid det tog och inte en endast liten loppis så långt ögat nådde. Till slut gav upp och tillät gps:en att guida oss även på motorvägar. Vi hamnade i Örebro där vi utfodrades och jag tappade lavahet pizza på min vita tröja.
Förutom det har vi hunnit med ett dopp i Lillsjön någonstans längs vägen och polkagrisar i Gränna.

Ja, som om det inte vore nog så har vi även sagt upp vår lägenhet och i oktober lämnar vi Skönsberg för en vindsvåning på Östermalm. Lite dyrare boende än nu, men betydligt bättre. Eller vad sägs om helkkaklat badrum, en gigantisk och en liten balkong, egen trappa, relativt nyrenoverat kök med takfönster, två stora rum, fyra små med tak som då kommer att vara nymålade?
Lägg sedan till närhet till stan, fantastisk utsikt och en fin trädgård så vet ni var ni hittar oss de närmsta åren..




Vid det här laget är vi framme i Borås och det regnar fortfarande. Tur att det är några timmar kvar till vi ska apa oss på hög höjd, fram till dess får det sluta regna medan letar fynd i Knalleland.
För övrigt undrar jag vem som kommer på slogans för städer och kommuner...?!

Inga kommentarer: