måndag, mars 19, 2012

Turist i Stockholm


Direkt efter jobbet i fredags checkade jag in på hotellet och satt där och virkade medan tiden bara rann i väg. Det är ett tidkrävande beroende jag har.. Tiden rann för fort, så jag hann inte riktigt med mig. Men jag hann lätta på packningen, slå på musik, tända lite mysbeslysning och lämna lite frukt på rummet innan jag tog min packning och gav mig av in mot centralen. Hela tiden pratade jag med Gustav, som trodde jag åkt hem till Rotebro. De andra på tunnelbanan tittade lite snett när jag sa att jag var i Karlberg och tåget stod stilla. Eftersom det går snabbare att åka fyra stationer med tunnelbanan än 30 minuter pendeltåg var jag tvungen att låtsas att jag skulle bli sen. Helt otroligt att han inte lyckades avslöja mig. Speciellt med tanke på att jag var ute och sprang i affär och över vägen.
Jag behövde inte ens spela att inte hitta hotellet eftersom jag lyckades virra åt fel håll ändå.
När vi väl börjar närma oss hotellet slår det mig att vi inte kan checka in igen utan att det blir avslöjat att jag redan varit på rummet.
- Du, ska vi inte bara gå och se hur de regerar om vi inte checkar in.. Vi kan kolla in hotellet lite först...
 Av någon anledning gick han med på denna udda idé. Däremot blev han lite förskräckt när jag öppnade en dörr innan han fattade att jag hämtat ut korten.. På det hela taget blev det väldigt lyckat, speciellt då han började med att gå på toa så jag hann ta fram jordgubbarna, läsken och naturgodiset. (Jag har blivit låtsas-nyttig och ska ha nötter i mitt godis).



Resten av helgen har varit minst lika mysig. Vi har ätit på fina restauranger, höjdpunkten var nog pizzan bakad i vedeldad ugn eller den inte alls lika goda kebaben vi letade oss fördärvad efter. Vi har fikat på mysiga ställen och druckit goda smoothies.. För att inte tala om hotellfrukosten! Give me more.
Vi har även varit på bio, åkt djurgårdsfärjan, matat fåglar, åkt Globen Skywiev, kollat på slottet, riksdagen och andra turistgrejer som vaktavbyte, gamla stan, drottninggatan och längtat efter Gröna lund.
I lördags var St. Patriks day, så vi fick se irländare tåga genom stan. Vi hängde på och lyssnade på säckpiporna ett tag.

 Dessutom har jag klippt mig. Mycket skönt, det blev inte lika muppigt som sist. Nu har jag kort nacke och kort lugg, dessutom är det jämnlångt på sidorna. Om en månad kommer jag kunna klippa snelugg utan att det ser konstigt ut.Dock är det väldigt svårt att sätta upp när jag tränar, men det är annan femma.
Jag har också köpt världens sötaste klänning som ska invigas nu till helgen. En till toppen helg, jag börjar nästan bli bortskämd med roliga helger. Sarah kommer ner på besök, så jag, hon och Sandra lånar en central lägenhet och lever livet en helg.

1 kommentar:

Johanna sa...

Låter verkligen som en fantastisk helg!!