torsdag, mars 15, 2012

ToTe

I går gjorde jag något jag aldrig gjort tidigare och aldrig kommer att göra igen. Jag fyllde tote, eller tjugotre som varje vettig människa skulle säga. Men firandet började egentligen i lördags. Jag åkte hem för första helgen sedan jag kom ner hit.
När jag på fredagkvällen kom med tåget möttes jag av Gustav som tagit fel på dagen och levde i det förflutna, tre veckor och fyra veckor bak i tiden var han. Han trodde nämligen att det var alla hjärtans dag. Så han mötte mig med ett pappersbrunt paket med en röd ros på. När vi kom hem fick jag inte följa med in på en gång utan blev lämnad i trappuppgången medan han sprang in för att tända ljus och sätta fram fika. Något säger mig att han hade saknat mig. I paket var det en godisask, på bordet stod resten av buketten rosen på paketet tillhört och på nattduksbordet stod ytterligare ett paket. I den gömde sig en liten Miranda-nalle med ytterligare en röd ros i handen (dock i siden). Det kändes nästan som vår första alla hjärtans dag för fem år sedan då han också överöste mig med saker.

Lördagen började tidigare än planerat eftersom vi vaknade tidigt av oss själva. Efter en god frukost, ja, han hade ansträngt sig och köpt mitt favoritbröd, plockade vi fram hushållsassistent, matberedare och elvispen. Några timmar senare stod morotsrutor, chokladmoussetårta, banantårta, skumkaka, mazarinrutor, toscakaka och kardemummakaka uppdukat på köksbordet. Strax därpå droppar gästerna in. Mina närmaste sörjande, hela familjen och Gustavs pappa, plus Ewwe, Nelly och Sarah. Kan verkligen inte bli mycket bättre.
Jag fick många fina presenter, hörlurar, badanka-tekula, lyx salva och tvål, plattång, 10 par strumpor, vårjacka, ljuslykta till balkongen och så vidare.
När gästerna efter lite spel, mer fika och trevligheter begav sig for jag och Gustav ner på stan och åt mat. Kvällen tillbringades framför Melodifestivalen. Synd att det var klart innan vem som skulle vinna. Det var inte särskilt spännande.

På söndagen spelade jag fotboll som aldrig förr. Stackars grabbarna var inte förvarnade för mina nya starka kropp. Jag tog av dem bollen och fick omkull dem betydligt fler gånger än vanligt.. Men vilken träningsvärk det gav. Jag var visst inte van vid de snabba vändningar.
Sammanfattningsvis var helgen toppen.

På min tote-dag bjöd jag på rulltårtebakelser på jobbet, vilket var riktigt uppskattat...