tisdag, november 23, 2010

Walk in my new shoes

Sen sist har Gustav hunnit bli gubbe, närmare bestämt hela 22 år.. Vi har varit i Sollefteå på en liten tur, dels för att hälsa på Åke (Gustavs pappa) som nu ligger där på lagning och givetvis min familj också... Annars vet jag inte om det hänt så mycket. I dag cyklade vi till Birsta, ja det var mycket kallt och allmänt jobbigt. Jag gjorde dessutom årets första cykelvurpa, vilket fick Gustav att påstå att han skulle behöva lära mig vintercykling. Pööh, jag som cyklat till skolan så gott som varje dag utan en minsta lilla vurpa.. Det är då typiskt.
Väl framme i Birsta köpte jag i alla fall ett par snygga vinterskor med hel sula! Kännas väldigt lyxigt att slippa bli blöt om hälen. Mina gamla har ett fint litet hål som snön trycks in och sedan smälter när man kommer in... Dessutom så har de ingen ful jättepraktisk dragkedja heller, utan man får som man lärde sig någon gång under lågstadiet knyta skorna! Så de uppfyller många krav, plus att de är svarta.
Till min stora glädje även Gustav ett par nya skor, dessvärre ett par sommarskor. Men man kan väl inte få allt?
När vi kom hem och efter att vi ätit en god middag (lagad av ingen mindre än Gustav) fick jag ett ryck och ville julpynta. Det är ju tenta i morgon, så massor av saker är jätteroligt och måste göras nu på en gång! Baka bröd behövdes göras det med. Ja, det var slut - på riktigt. Jag provade ett recept jag fått av Emmelie, ett vanligt vitt bröd, men snäppet finare med honung och olivolja. Det gick åt nästan en hel limpa nu när vi kvällsfikade, det tar jag som ett mycket gott betyg.
Men nu ska jag sova, någon form av vettig förberedelse ska väl tentan ändå få...

2 kommentarer:

Kusin Sara sa...

Hoppas det gick bra med din tenta! Det ser ut som du fått konkurrens om skorna, passa dig så de inte blir kaninbo! ;D

Boggey sa...

Tack för en ökad ålders-noja. =)
Du vet, jag som fyller 23 i maj... >=)