tisdag, december 07, 2010

Ställer in min fritid

I går, måndags, drog det igång ordentligt med redaktionsövningen. Klassen är delade i fyra någorlunda lika stora grupper och sen leker vi tidning. En lokaltidning som kommer ut en gång i veckan samt att vi ska uppdatera en hemsida. Dum som jag är lite då och då så tog jag på mig att vara webbredaktör, vilket innebär att jag nu i två dagar har suttit och försökt få en sida funka. Jag kan inte html och ccs för fem öre, vilket har gjort livet rätt surt. Men i dag lyckades jag få massa hjälpa (läs; satt och hade önskemål medan stackarn gjorde vad han kunde för att uppfylla dem), så nu ser det ut som något. Sen har jag suttit och gjort lite grann själv, sånt som man kan göra ut att pillra på läskiga koder som kan förstöra sidan utan att jag hängde med på hur det gick till.. Jag har lyckats fixa menyinnehåll och fejkat väder. Istället för att leta reda på någon fin plugin-inställning som en redaktion har gjort har jag fixat jpg-bilder och lagt upp dem artiklar istället. Tänk att det också funkade och de duger i ett två-dagars-krig...
Vill ni ta er en titt, och från i morgon läsa det mina duktiga klasskompiar skriver och kika på de fina bilderna mina parallellklassisar fotar så do it! Våra konkurrenter, som jag inte borde göra reklam för, hittar ni här; 1, 2 och 3! Men kika mest på våran...
I övrigt ska jag inte påstå att det händer mycket. Börjar tidigt, slutar sent, försöker komma ihåg att äta. Jag lagade paj och sparris och skinkrullar med ris i går, så 7 matlådor stod på balkongen i morse, nu är det bara fem. I morgon kommer Gustav hem, för en gångs skull har han varit borta lagom länge, bara två dagar. Det är bra att han kommer så blir livet lite roligare för Tux och sängen blir några grader varmare. Dessvärre kommer min tid att tillbringas på skolan, men så får det bli. Det är bara två dagar.

Till helgen ska vi i alla fall ta en minisemester, en weekend i Umeå är inplanerad! Min fina Ann fyller fler år och det ska firas.. Allt började med ett sms med inbjudan om fika och äntligen så slutade jag se hinder och insåg att det inte alls är omöjligt att fara till Ume. Kanske om man bara ska fika, men boende ordnade sig fint, fikaerbjudande expanderade väldigt. Så det ska dels bli skönt att få komma iväg och sen underbart att få träffa Ann igen! Det var länge sen nu..

På fredag är dessutom de två halvfartskurser vi läst sjukt länge nu äntligen slut. Mediespråk och redigering har varit helt okej, men den andra, Medier, kultur och samhälle är något av de värsta. Ingenting har jag lärt mig, tror jag. Inte på lektionerna i alla fall, för de har varit virriga... Hemtentan, som vi hade i förra veckan, ja, jag vet inte hur det gick. På den skulle E vara en fin bokstav, bara så jag kan lägga det bakom mig. Men det får jag inte veta förrän efter julafton..
Men nu ska det sovas så jag orkar göra något produktivt av morgondagen!
Glöm nu inte att kika på Sundsvalls Nya Tidning!!

2 kommentarer:

Sara sa...

Oj, oj, har du gett dig in på Joomla? Det var riktigt duktigt av dig! :)

BÄSTASTE LILLASYSTER'N sa...

Dåååååålig uppdatering. var är skvaller bilderna och rubrikerna på mig då, journalisten?