fredag, juni 15, 2012

Räknar blåmärken

Efter två dagar på äventyrsbad är vi ordentligt möra, kantstötta och trötta när vi nu beger oss norrut igen. Siktet är inställt på Gävle där vi tänkt tillbringa natten på första bästa parkering. Det har sina fördelar att vara ute och köra ett hus. Men det verkar bara vara gamlingar som insett det. Det finns tydligen en oskriven regel om att alla husbilsförare hejar på varandra och vi sänker medelåldern rejält.
Den här dagen tillbringade vi i Örebro, där vi hamnade i går kväll när vi inte orkade köra längre. Efter en hel dag på Skara Sommarland var vi rätt trötta då med. I vattenparken stod tiden stilla. Vi var på plats redan när de öppnade vid tio och efter att ha åkt berg-och-dal-banorna och lite andra karuseller som alla framstod som väldigt löjliga efter dagarna på Gröna Lund var det dags för vattenlandet. Där var väldigt mycket stängt, nästan så mycket att de likt campingen vi sov på i natt borde haft reducerat pris. Men några roliga kanor och banor var öppna. Så efter att ha sprungit runt ett tag blev Gustav hungrig och sugen på tacobuffé, för andra dagen i rad?!
Jag blev lite små sugen på mat då, men när jag tittade på klockan höll jag på få en chock. Tolv. Två timmar bara och lägg då till att vi fikade vid elva också. Hur tjockishungrig får man vara, egentligen?
Men är man hungrig ska man äta, så är det bara. Så sagt och gjort, jag hämtade ut handväskan och vi åt tacobuffé.
När jag sedan skulle ringa och gratulera ett födelsedagsbarn fick vår hunger sitt svar. Klockan var inte tolv utan fyra! Inte konstigt att vi var hungriga.

Det här inlägget blev färdigskrivet igår kväll, men efter lite krångel så försvann 75 procent och jag orkade inte skriva om det. Så jag tar upp det nu, efter en natt strax utanför Gävle och på väg mot Sundsvall för utlastning för att sedan avsluta kvällen där allting började för sex år sedan. Jag och Gustav på Stadsfesten i Kramfors, där vi medvetet träffade varandra första gången (första-första gången var när han svarade på en otrohetsenkät till skoltidningen Kaka). I år är det ju till och med bra artister! Värmer upp med Norlie & KKV:s Hänger min hatt, Tröjan du hatar, När jag går ner och andra sköna sommarhits (nej, det är inga sommarplågor, de är toppenbra!). Sedan har vi H.E.A.T också. Vad har hänt Kramfors, bra band?!

I Örebro började vi dagen med att hitta stan där jag handlade lite och Gustav jobbsamtalade. Jag hittade söta hjärtformade minipajformar i glada färger och en super äggtimer. Sedan blev det lite mer garn.. Det var ju så billigt och jag behöver det.. I bland är Gustav lite för snäll, det blev även en virkbok med bara massa hundar. Innan vi letade oss tillbaka till campingen hittade vi en Kina-buffé. Vid närmare eftertanke har vi ätit massa buffé och jag borde straffkommenderas löpning med intervaller om jag ska våga ringa fotbollslaget i Hudik.

När vi kom tillbaka var det dags för dagens dopp. I campingavgiften in gick ett utebad, men när vi gick dit hittade vi ett äventyrsbad med relax.
För 130 kronor var så var eftermiddagen uppbokad. Äventyrsbadet slog både Himlabadet (Sundsvall) och Paradisbadet (Övik) även om det märktes att det hade några år på nacken. Forsen var det bästa, fast att det var gång på sina ställen.. 
Relaxavdelningen lämnade däremot en hel del önskningar. Den bestod i princip av en gemensam bubbelpool, varmrum och bastu. Sedan fanns en ångbastu i anknytning till omklädningsrummen.

1 kommentar:

Jesper sa...

Bara du skulle känna behovet att köpa mer garn så snart efter att du fått så mycket garn rebecka