måndag, juni 18, 2012

Bara lite Norrländsk gnäll


I bland är jag så dryg att jag är med i olika undersökningar för en löjligt liten peng, oftast under tio kronor per undersökning. Men många bäckar små bli en tandemcykel. Och så länge man inte kryssar i att man jobbar eller känner någon som jobbar med journalistik eller reklam så går det bra. (Kändes extra fint när jag journalistiskt skrev om reklam i våras..)
Hur som är det allt lika roligt att svara på var man bor.
Här är en viktig fråga till Cint eller Knyt som de bytt namn till (jag tycker för övrigt att det nya namnet är löjligt. Låter som något sött ut en saga "Hjälpa Knyttet" och passar inte alls ett konsument/undersökningsföretag) om deras geografi. Hur tänkte ni nu?
Jag bor i Sundsvall, vik kartan på Sverigekartan på mitten. Där på ett ungefär. Vilket borde vara Norra Mellansverige (som efter lite googling knäppt nog är runt de stora sjöarna vid Stockholm). Men eftersom jag var osäker på min region, för visst, Sundsvall ligger i Norrland. Men Mellansverige låter inte så tokigt.. När jag klickar på länken kommer jag till Wikipedia (företag får tydligen källhänvisa dit trots att jag inte ens fick göra det i femman!). Jag har inget emot Wiki, det är bra på många vis, men ska tas med en nypa salt. Men när länken går till en sida som inte stämmer på deras alternativ blir inte lättare att veta var man bor.
Skyll er själv om svaren blir ännu mer missvisande.

Hälsningar från Mitten av Sverige, Södra Norrland på Östra sidan av landet

Inga kommentarer: