måndag, september 17, 2012

Fördelar med att ha ett jobb

I bland är det verkligen snabba puckar.
Öppnade mejlkorgen i morse för att se om Mitthem hört av sig om eventuell tidigare utflytt, vilket de inte hade, och hittar ett nytt mejl: "18-19 sept?" från ingen mindre än redaktionschefen... Så i morgon efter lektionen sätter jag mig på tåget till Hudik för en kvällsjobb. Sedan bär det av hem igen, eller snarare till skolan på onsdag morgon för att sedan återigen ta tåget till Hudik och en kväll till.
Precis vad jag behövde.
Det ska bli så skönt att få göra något konkret som dessutom är roligt och som någon är beredd att betala för att man ska göra. Det är rätt läckert ändå, det finns någon som är beredd att betala för det jag kan och för min tid. Att vi läser en teoretisk kurs, om teorier, gör inte saken mindre läglig.
Jag blir smått tokig av att bara gå hemma och dra benen hela dagarna. Böckerna har inte kommit än dålig planering, ja, jag vet.
Däremot har jag en bok, en engelsk, på pdf. Men det blir aldrig samma sak att ha en bok på pdf som i pappersform, enda fördelen är att det är betydligt billigare och lättare att söka på specifika ord, vilket jag ofta kan sakna i (läro)böcker. Att den är på engelska resulterar i att jag känner mig smått korkad också, fackböcker på engelska borde översättas innan de sätts upp på litteraturlistor som jag ska ta del av.
Harry Potter är mer min nivå på engelska böcker.
Hur som, det resulterar i sin tur på att jag:
1. Har dåligt samvete för att jag borde ha beställt böckerna tidigare
2. Så att jag hade kunnat plugga
3. Att jag donar med disken (stoppar in i maskinen, plockar ur, fyller på, diskar förhand), dammsuger, städar kaninburen
4. Har dåligt samvete för att jag inte läser den engelska pdf:en eller far till skolan och tar ett dygnslån
5. Oroar mig för framtiden.

Sedan går jag runt och känner mig allmänt överflödig och socialt undernärd. Jag är livrädd för att bli arbetslös nu efter den här terminen. Det är faktiskt min sista. Då har jag (så vida jag inte bryter mönstret och kuggar någon kurs) 255 högeskolepoäng, vilket motsvarar åtta och en halv termin eller fyra och en fjärdedels år. Vilket i sin tur är så gott som all min tid sedan den tydligt av staten utstakade vägen tog slut.
Det känns tokläskigt att inte riktigt veta vad som händer under våren. Jag kommer bli tokig av att gå hemma. Visst, när man har fullt upp så längtar man efter lite ledigt, men när ledigheten blir ofrivillig knäcker det en. Jag tycker alla arbetslös som inte blir heltossiga gör det bra. Nog för att jag skulle kunna sitta och virka dagarna i ända så skulle det känns så bortkastat på något vis och pengar är inga problem, nog har jag råd att vara arbetslös i några månader.
Nej, det är den andra biten av att ha ett arbete som kommer göra mig knäpp och deppig. Att gå hemma utan att någon bryr sig särskilt mycket av vad man gör. Att kunna sova bort hela dagen utan att det gör något. Att inte ha det sociala med personer man själv inte valt att känna, att ens tid inte spelar någon roll och inte är värd något skulle göra mig knäpp.
Smidigt att jag valt det yrket som alltid ligger fem i topp på Arbetsförmedlingens svarta lista. Bra jobbat, Rebecka.
Men det ska nog lösa sig på något vis. Nu ska jag ta och lägga mig så jag orkar göra toksnygga sidor och sätta superrubriker åt Hälsingarna i morgon!

3 kommentarer:

Johanna sa...

Rebban, du som fått jobbuppdrag redan innan skolan är slut! Stay cool, fet löser sig! Kram på dig! Från storkussen!

Sara sa...

Med din erfarenhet och kontakter så ska du nog se att du får jobb i ett nafs! :)

Nordic Rockabilly sa...

Men du har ju i alla fall fått in en fot på Hudik-tidningen, det kan ju om inte annat leda till lite ströjobb och arbetslivserfarenhet du kan använda för att söka jobb senare :) Se det positivt ;)