torsdag, februari 10, 2011

Respons och Tv-serie

Det är en snöig och blåsig dag i dag, det bildas tunga drivor. Så i morse fick jag ta bussen till skolan, trots att det inte var kallare än - 15. Jag tycker jag har varit riktig duktig och cyklat så gott som alla dagar hela vintern. Någon gång har det blivit en promenad och ännu mer sällan buss.
På skolan var det respons på stå-uppan. Det gick väl så där, det är svårt att slappna av framför en kamera och få talet att låta naturligt. Institutet blev institutionen och lite andra udda talfel. Så vi tog om och om och om. Men det var roligt om man tänker bort att tårna höll på förvandlas till isbitar. Vi fick gå in och värma oss två gånger innan vi var klara att bege oss till skolan.
I morgon ska vi göra mer nyhetsinslag, samma sak på måndag och tisdag. Därefter är det dags för radio. Spännande värre.
I övrigt händer det väl inte så där extremt mycket. Jag spelade fotboll igår, fick till och med till ett snyggt mål på en retur. Jag söker mediejobb så gott det går. Men det tar sin lilla tid när jag försöker vara duktig och skriva anpassade personliga brev till alla ställen... Men fyra stycken har jag i alla fall skickat iväg, så det är en början...

Det jag inte trodde skulle hända har dessutom hänt. Jag och Gustav följer en tv-serie tillsammans. Jag har aldrig varit något för tv-serier, förutom när det precis kom och serier som S club seven gick. Ungefär på den tiden då Robinsson var något nytt och spännande och innan de kom på att det bara vara att slakta alla djuren på Farmen i stället för att svälta...
Men i somras, när jag satt och virkade och hade sett allt debatt och uppdrag granskning hade att visa så hittade jag Merlin. Egentligen är det en B-serie och är rätt förutsägbar. Men den har något som jag gillar, fast jag kan inte riktigt sätta fingret på vad. Kanske är det dess enkelhet? Det behöver kanske inte vara så spaceat för att vara bra. Det kanske inte behöver vara de snyggaste och mest realistiska effekterna...?
Hur som, det som jag aldrig trodde skulle hända var kanske vi skulle titta på en serie, utan att jag föreslår det. Att jag vill se fler avsnitt i sträck än vad han vill. Men så är det nu. Synd att vi bara har tre avsnitt kvar på den senaste säsongen, men en till ska komma nästa år!

Nu ska jag ta och baka något gott bröd så vi får frukost i morgon med!

1 kommentar:

Boggey sa...

Merlin är en riktigt bra serie, även fast den är lite "B". Men det är så mycket detaljer. Som att sir Lancelot är med i nått avsnitt, han är ju en av "riddarna runt bordet" och andra saker, som svärdet i sjön och den där lilla killen de hjälper i nått avsnitt.
Kände mig lite nördig är jag efter varje avsnitt googlade fram massa detaljer och jämförde berättelserna med serien.