söndag, februari 24, 2008

Det har alltid varit så...

Måste bara berätta en cool grej.. I helgen var jag "stab" på Stift Ungdoms Möte, kanske inte så coolt..
En helg jag hade fullt upp med att träffa gamla vänner, städa toaletter, vakta dörrar och baka 8 satser muffins och stå i kiosken..
Hur som helst rätt ok.. Men nu till det coola.. En kort (jag menar verkligen kort då!) präst.. Okej, präst tänker ni, Svensson utseende och högtravande.. Fel fel fel, hon hade snaggat hår, var rolig, snackade "ungdomligt" (för att inte tala om hennes utstyrsel på rymdkvällen) och coolast av allt hon var lesbisk! Hur många homosexuell präster tror ni det finns? Jag skulle gissa på inte allt för många, i alla fall inte här uppe i landet..
Hur som helst vann hon "guld kåsan", utmärkelse till en bra ledare,.. Kort sagt hon ägde..
En lesbisk präst, det för genast tankar kring om de ska få gifta sig kyrkligt eller inte..
Det är en disskution som är så diskriminerande att det inte är sant. Varför ska de inte ha samma rättigheter som alla heterosexuella?
Gud skapade mannen och kvinnan, inte kvinnan och kvinnan eller manen och manen.
Okej, sant om man valt att tro så. Men tror man så, tror man väl också att allt som händer är Guds vilja och att Gud älskar alla?¨
Om det stämmer så är det Guds vilja att homosexuella finns och om Gud älskar dem borde de inte då få gifta sig?
Det håller inte att säga att ska vara som det alltid har varit. För då hade vi suttit där med våra pinnar och försökt göra eld utanför en stengrotta..
Vi måste våga förändra det som är nu annars kommer vi fastna. Vi måste våga sträva framåt mot en bättre värld!
Sen att det ska vara upp till varje präst om de ska viga homosexuella eller inte.. Vad är det för dumheter! Dom får ju betalt för det. Det är som om en läkare skulle vägra att undersöka tex. kvinnor över 40 år eller något annat dumt!
Att homosexuella inte ska få adoptera barn tycker jag också är fel. Det finns många barn i dagens samhälle som växer upp med bara en närvarande förälder. Då måste det ju vara bättre att växa upp med två föräldrar som älskar en!
Jag förstår inte vad som säger att dom skulle vara mindre lämpliga som föräldrar! Alla som vill adoptera får ju visa prov på att de klarar av ett barn..
Det är inte meningen att dom ska ha barn, har man hört många gånger. Vem är det som kan avgöra det!
Det är lite som om en man och kvinna får barn ihop, senare i livet lämnar mamman familjen och pappa får en ny partner, en man. Ska inte han få ta hand om sitt barn längre då?

Kärlek som kärlek säger jag!
Samma rättigheter trots sexuell läggning!

Inga kommentarer: