onsdag, oktober 17, 2012

Hårmodellat igen

Så, nu är det kanske dags att berätta varför mitt hår var så rakt i går morse att jag för jävels skippade duschen. Jag brukar själv slarva, på tok för mycket, när jag plattar mitt hår. Jag har inte alls samma systematik som en frisör. Och det var just en frisör som plattat mitt hår i måndags. Och inte vilken frisör som helst, en av de proffs-frisör som företaget som vill sälja in sina nya produkter och trender tagit fram.
Men kronologiskt ordning brukar vara en bra idé. Efter att ha jobbat under torsdagen och fredagen ( i Hudik) for jag med buss till stugan för att vintra och må gott tillsammans med min mor.
Vi plockade mängder med svamp, vintrade stugan och åt gott. På lördagskvällen  såg jag annonseringen efter modeller och fick en impuls om att inte säga något till Gustav. Uttagningen var dagen därpå (söndagen). Samma dag var Gustavs familj i stan och han skulle köra ett släp åt dem. Med hjälp av mamma lyckades vi finta honom med hennes besvärliga skoköp (som visserligen var besvärligt på riktigt). Uttagningen gick bra och de konstaterade att mitt hår varit med om en del. Jag är inte säker, men jag tror att de menade olika längder och frisyrer. Det stämmer ju också. Jag hoppas verkligen att det var det som de menade. Men då de inte sa något om slitet och knappt toppade på ena sidan så tänker jag oavsett dra den slutsatsen.
Redan vid uttagningen blev jag paxad av den ena frisören. Inte för att jag förstod till vad eller vad det innebar, men det kändes bra.

Sedan på måndagen var det enbart hon som rörde mitt hår. De vanliga frisörerna som jobbade på salongen vi var på fick göra mycket grundjobb och färgning på de andra modellerna. Den enda gången någon annan rörde mitt hår var när färgerna skulle tvättas ur. Ja, färgerna! Det färgades två gånger. Efter första gången såg det riktigt läckert ut med mörk längst in blonda och mörkare partier och majoriteten var fortfarande mitt ljusbruna.. Men sedan blev det färgat en gång till, i lila! Ja, det är visserligen min favorit färg, men halva min garderob blev plötsligt obrukbar.. Det får inte bli för mycket av det goda. Sedan klippte hon ytterst lite i min nacke för att sedan upplysa mig om att resten skulle klippas på scenen. Spännande. Det enda jag lyckats förstå då var asymetri. Inte mig emot. Snarare tvärtom.
Det var kul att inte bli rödhårig igen, vilket jag blivit de två gångerna jag varit hårmodell tidigare.
Håret blev bättre denna gång, men kläderna var nog värst hittills.

Efter visningen fick vi rada upp oss och frisörerna fick titta, lyfta och ta kort på frisyrerna. Jag kan inte annat än skratta åt alla kommentarer jag fick när de såg min förebild. "Du måste verkligen vara nöjd." "Oj, titta. Det här måste ju kännas bra." "Vilket lyft!"
Jaja, men riktigt så illa var det ju inte. Ni får ju tänka på att jag inte ens plattat håret där, jag hade knappt mascara på mig. Vid visningen hade jag lösögonfransar på mig! Skum grej och inte något jag kommer ta till mig.. Men nog behöver jag markera ögonen lite mer nu när håret är så mörkt.

Ska bli spännande att se Gustavs reaktion nu.. Vilket borde ske ungefär nu eftersom jag fuskat och för första gången i den här bloggen schemalagt en publicering...

2 kommentarer:

Cheri sa...

Ser ju jättefint ut tycker jag :D åh så sjukt typiskt att jag skulle vara sjukt, jag skulle också vilja ha något roligt gjort med håret! Kram

S sa...

Nu har du hårmodellat länge! :P