tisdag, oktober 16, 2012

Det finns mirakel

Hur är det möjligt att flytta, jobba samma vecka som man skriver en hemtenta som man blir godkänd på! Av den vecka vi fick på oss hade jag totalt 2 dagar då jag helhjärtat kunde ägna mig åt tentan. Jag fattar det inte. Siktet var helt inställt på att bara kompletteringar skulle vara en framgång. Bara komplettera någon fråga och slippa skriva om den helt. Men trott eller ej, jag blev inte bara godkänd, utan jag blev det med marginal. För min sista panikändring i sista minuten när jag insåg att jag inte refferat en av de egna hittade studierna på ena delfrågan fick jag till och med ett bra. En fråga var jag en poäng från fullpott. Ja, jag begriper mig verkligen inte på det här. Hur kan en (läs jag) som knappt fattade frågeställningarna och läste oförskämt lite i förväg få ett C på en tenta om vetenskapliga kommunikationsteorier. Men vad jag begriper och inte spelar inte så stor roll för nu är kursen historia. Tack för det.

I dag kom även första snön för i år. Eller för det här vinterhalvåret, jag menar, i våras snöade det också. Dock inte mycket i Stockholm. Vilket var väldigt typiskt. Efter gårdagen var mitt hår i extremt bra skick, platt och snyggt. Men som sig bör när det regnar så kommer lockarna fram. Mycket typiskt. Mina jeans var dessutom genomblöta och lagom till jag skulle cykla in till stan igen hade hunnit torka.
Sedan lyckades jag klanta till det ordentligt. Mor och Syster var i stan och ville lunchdejta. Jag tyckte det var en mycket god idé då mitt tåg till Hudik gick halv två och lektionen slutade tolv.
Men att tåget var framme i Hudik halv två och därmed gick halv ett var en helt annan femman. Kanske.
Jag hade tur att en annan vikarie skulle åka från Sundsvall så jag fick lifta med henne vid halv två så då slapp jag ta bilen själv ändå. Så dagen har både sjunkit och flytit.

Nästa vecka blir det ytterligare två dagars jobb, men det verkar ju på tentaresultatet att dömma, att det inte alls är några problem. Det enda som saknas nu är att alla tidningar slutar drar ner och börja fastanställa oss unga hungriga. Nu i dagarna kom beskedet att Dagbladet halverar sin personalstyrka. Det känns aningen oroväckande för framtiden. Men den dagen den sorgen. Det kanske finna mirakel i framtiden med!

Inga kommentarer: