måndag, januari 28, 2008

Bonnier

Sveriges mäktigaste och minst granskade familj!
Lyssna bara på de här namnen, jag skulle bli förvånad om du inte hört om ett eller flera av dem..
Tv4, Allt i hemmet, Expressen, Amelia, Cosmopolitan, Dagens Industri , Dammernas värld, GT , Illustrerad Vetenskap, Kamratposten, Månpocket, National Geographic, Resumé, SF bio, Sköna Hem, Tara, Vecko-Revyn, Vi föräldrar, Vi i villa. Vem äger alla dessa?
Ja, rätt, vår kära Bonnier familj. Vill ni ha fler exempel? Inga problem, varsegod.. http://www.bonnier.se/Bonnier/templates/BonCom.aspx?id=1415&epslanguage=SV&letter=* !
Inte nog med det, dom dom har 9721 anstälda i 150 olika företag i 21 länder, mesta dels i norden då...
Så, vi kan vi dra för slutsatser av det här? Jo dels att dom minst sagt är stora, sen kan vi lägga till att de har en omsättning på 20,2 miljarder sek, det du. Det är ingen liten summa vi pratar om. Och som de flesta vet, pengar är makt.
Men hur har man makt utan att bli granskad, jo man är så pass stor att man äger de som skulle kunna granska en. Det vore rena självmordet att skriva något ont om chefens källor eller vinklingar. För att inte tala om hur en utomstående skulle kunna hängas ut i fall de gav sig på företaget, ojoj.. Hur många tittar/läsare har inte bara Tv4 och Expressen?
Visst är det lite läskigt att en enda familj har så stor makt utan att bli granskade?
För vad skulle göra Bonnier så perfekt, ingen människa lever ett liv utan snesteg (och såna ytligheter det skrivs om i tidningar har de flesta råkat ut för).
Ännu läskigare är att det i redaktions rutan på Världens Historia står klart och tydligt att de inte tar på sig något ansvar för fel i text, bilder, illustrationer osv!
En makthavare som inte tar ansvar...

Inga kommentarer: