onsdag, januari 30, 2008

Bli smal!

"Jag gick ner 5 kilo på 3 veckor", "Den nya superdieten är här", "Gör som kändisarna, minska midjemåttet på bara 4 veckor".
Inget låter speciellt nytt, eller hur?
Synd bara att en liten detalj alltid, alltid glöms bort. Vem riktar sig bantningsmetoden till och hur bibehåller man sin nya superslimmade kropp?
En inaktiv 37 åring och en idrottande 16 åring har helt olika näringsbehov! Så hur ska dessa personer kunna gå på samma diet?
Och varför ska man alltid gå ner i vikt. Kan man inte bara försöka acceptera att alla inte kan se ut som redigerade supermoddeller. Vi har olika kropps byggnader och dagens skönhets ideal är ju långt från gränsen till hälsosamma. Hur många gånger har man inte sett studier som visar på att alla skyltdockor har anorexia och är helt oproportionerliga. Men varför händer ingenting? Varför fortsätter dockorna att vara trådsmala, varför fortsätter medierna att mata oss med att vi inte duger?
För att vi köper det förstås! Det är vi som köper tidningarna som lockar med viktminskning.
Varför gör vi det? Står det något annat i tidningen som verkar intressant, orkar vi helt enkelt inte bry oss. Vi är så fullmatade av alla fantastiska tips hur vi blir smalast redan?

Eller sitter det helt enkelt i jantelagen? Jag kan inte göra något, vem skulle lyssna på mig?

1 kommentar:

Anonym sa...

Poff! /Emmamma